Ferrada Canal de Les Dames






La ferrada de Les Dames

Accés / Aproximació:
Sortim del Bruc (concretament del bar Anna) i anem fins la urbanització del Bruc Residencial, d'allí cap la Vinya Nova i aprox. un quilòmetre enllà direcció Collbató, prenem un desviament a l’esquerra on uns metres mès amunt deixem el cotxe a la ombra. Caminem uns 15 minuts pel sender ben fresat fins l'inici de la ferrada.

Dificultat: K4

Retorn:
Un cop superat l’últim pou seguim pel camí amunt, uns metres més endavant regirem a la dreta (fita). Acabarem baixant fins el clot de la Mònica, per un camí marcat amb senyals blaves molt fressat. Al final del camí hem de seguir l’ample pista cap la dreta fins trobar el desviament on hem deixat el cotxe.

Breu:
Aquesta ferrada la teníem prevista a l’agenda diverses ocasions però per una causa o altre l'havíem tingut d’aplaçar per una millor ocasió. L’aproximació és curta, però en el meu cas accidentada doncs una relliscada em va fer una torçada del dit gros de la mà dreta que vaig veure els estels a ple llum del dia (al dia següent em van embenar el dit a la clínica previ diagnòstic mèdic). Be anem per feina. La ferrada la podríem dividir en dos parts:
- La primera part consta de dos pous verticals sense molta dificultat i enllacats per trams de cadena a “brazo partio” fins la zona equipada de les dames per a l’escalada esportiva.
- La segona part consta d’un extraplom curt però intens i d’un pou molt exigent així com molt atlètic enllaçats així mateix per trams de cadena a “brazo partio”.
La principal dificultat de la ferrada es troba a l’últim pou comentat anteriorment que fa prendre consciencia, aire i tenir clar els moviments a realitzar abans de gestionar-lo. Molt recomanable dur corda per assegurar els companys dubtosos de les seves possibilitats i sobre tot si son primerencs amb el tema de les vies ferrades. Incidir altre cop amb el tema de la corda sobre tot per l’últim pou molt exigent. Naltros hem gaudit d’un preciós i solejat dia d’agost i la via ferrada s’ha deixat fer sense moltes calors doncs la mateixa es mou en tot moment per terreny ombriu evitant la torrada. Així mateix hem trobat poca gent evitant les aglomeracions típiques d’aquesta sol•licitada via ferrada.

Els ferraters: Aurora - Gloria - Mercè (les dames) i Josep

Print Friendly and PDF