XV Travessada Molins de Rei - Montserrat






La marxa cap el Monestir de Montserrat

Des de l’any 1983 el CEM ha anat preparant de forma ininterrompuda la Travessada Molins de Rei Montserrat. Aquest centre va alternant un any aquesta travessada i l’any següent la travessada Molins de Rei Vilafranca respectivament. Aquest any amb motiu del seu 50è aniversari ha volgut obsequiar a tots els participants amb un record commemoratiu. Una travessada que com moltes altres caminades pel nostre territori català finalitzen el seu recorregut al tan preuat i significatiu Monestir de Montserrat.

Sortida: Es dóna a les 7 h des de l’Escola la Sínia
(Passeig del Terraplè, 97 cantonada Carrer de les Sínies)

Recorregut: 48,2 Km.

Desnivell:
(+) 1939 metres
(-) 1270 metres
(±) 3.209 metres acumulat

Ruta:
1r tram = Molins de Rei – El Canyet
2on tram = El Canyet – Ullastrell
3è tram = Ullastrell – Coll de Sant Pere Sacama
4rt tram = Coll de Sant Pere Sacama – Monistrol
5è tram = Monistrol – Monestir de Montserrat

Descripció: 
L’itinerari de la travessada s’ha ideat intentant evitar al màxim les zones urbanitzades, àrees industrials i carreteres, amb l’objectiu d’intentar retrobar l’ambient excursionista i popular que correspon a una travessada de muntanya. Es tracta d’un recorregut de 48,2 km que comença a l’escola La Sínia de Molins de Rei i acaba als porxos de l’escolania del Monestir de Montserrat, desprès de passar pels contraforts de la serra de Collserola, Castellbisbal, Ullastrell, serralada de Sant Salvador, Monistrol i la Muntanya de Montserrat per camins, corriols i pobles de la comarca del Baix Llobregat, el Vallès Occidental i el Bages. Comprèn una certa dificultat, tant per la seva longitud com perquè l’orografia per on passa és força accidentada, amb pujades i baixades, i un desnivell acumulat de 3209 metres, fet que la converteix en una marxa de resistència per la qual cal una preparació física acurada.

Estadístiques:
Nombre total de participants: 792 participants, han acabat la marxa: 720 (91%)

Breu: 
Una esplèndida caminada. Molt bona nota pel que respecta a l’organització, els autocars, les indicacions així com el traçat del recorregut. Uns avituallaments perfectes que ofereixen, amb generositat, tot el seu ventall de productes pels soferts caminaires. Un temps majoritàriament ennuvolat ens ha permès no suar més del necessari. Un recorregut molt acurat que ens deixa a les portes de Monistrol on s’ha d’afrontar l’últim esforç, la pujada al Monestir per un sinuós camí en fort pendent que requereix anar pam a pam sense defallir. Arribant a la fi pel camí de la Santa Cova ressonen les campanes del Monestir amb la seva sonoritat tan espectacular. Una caminada molt recomanable per a tots els amants de la muntanya. Fins a la propera i per l’any vinent la Molins de Rei Vilafranca.

Els caminaires: Antonio - Jordi - Josep

Print Friendly and PDF