IIa CimitombadaCaminada Popular a Tossa de Mar

Una caminada que combina perfectament la realitat paisatgística de Tossa, d’una vila que viu entre el mar i la muntanya, esquitxada d’història per tots els seus racons.
Una caminada que transcorre pel Massís de Cadiretes. Un indret inclòs en el Pla d’Espais d’interès Natural. Dins la Serralada Litoral és un massís força desconegut. Dotat d’un clima especial que li confereix unes característiques pròpies amb uns grans valors botànics i paisatgístics.
Amb un gran fons històric i cultural constitueix un territori molt adequat per a la practica del senderisme i el coneixement del medi natural per a totes les edats i nivells.
El seu punt culminant és el Puig de Ses Cadiretes amb una alçada de 519 metres.

Ruta = Tossa - Xalet Vermell - Els Cars - Tossa - Mar Menuda - Mirador de Sant Jaume - Cala Bona - Cala Pola - Mare de Deu de Gràcia - Roques de Montllor - Can Sans - Parc de Sa Riera - Tossa
Distancia = 17000 metres / Desnivell = 750 metres aprox.

A dos quarts de vuit ens presentem per fer l’inscripció a la Cim-i-tombada. A les vuit es dona la sortida, fa frescota però ràpidament escalfem motors per les primeres rampes del camí del Torrent dels Moros que ens duen fins el Xalet Vermell. Comencem a treure roba mentre voregem l’antic camí de Tossa a Lloret passant pel camí de ronda dels Cars. Tot costejant passem per la preciosa Es Codolar fins el “forat del dimoni” que dona el peculiar accés a la vila vella i ses muralles. Pugem fins el Far de Tossa i la Torre de la Pólvora. 1er control de pas amb vistes generals de la vila i de Cadiretes. Baixem per la ronda de les muralles on prenem el Passeig Marítim fins a la Mar Menuda. Fa caloreta i ja en màniga curta remuntem un xic per trobar el camí de ronda que ens portarà fins el Mirador de Sant Jaume. Un cop passat el mirador ens aboquem cap a la costa on el camí de ronda ressegueix els penya-segats fins a Cala Bona i desprès Cala Pola. Aquest tram és d’una gran bellesa, tot guaitant coves, indrets i racons inhòspits de la Costa Brava. A la platja de Cala Pola trobem el 2on control de pas i l’entrepà per a prendre energies. Ara tot travessant el Càmping Cala Pola (desert i estrany fora del bullici de l’estiu) iniciem la pujada pel torrent de Martines fins la Mare de Déu de Gràcia (restes de l’ermita del segle X) on prenem la cruïlla cap al Puig de Ses Cadiretes, sempre en mantinguda pujada, fins a les roques de Montllor. Un cop contemplat les magnifiques vistes de Tossa hem acabat la pujada. Ara planejant arribem al 3er control de pas i avant sala de la plaça d’armes de Montllor. Continuem per un dels camins més antics del Massís, sempre en baixada tot passant per les envistes de Can Sans fins al Parc de Sa Riera. Ara ja per l’asfalt i dintre de la Vila ens arribem al punt i final de la caminada. Samarreta de torn i una enlairada de porró com a traca final. Quatre hores hem invertit per la cim-i-tombada. Ha estat una bona excursió per a descobrir nous camins i corriols desconeguts per la zona. Caminada recomanada per als indecisos i per aquells que només coneguin ses meravelloses platges. Apa dons, fins la propera.

El tàndem = Josep i Mercè


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada