Torrent del Lloro i Torrent de les GrutesPels camins equipats de Montserrat


Ruta = Bruc - Torrent del Lloro - Torrent de les Grutes – Coll de Porc – Travessa de les Agulles – Canal Ampla – Refugi Vicenç Barbé – Els Pallers – Bruc

Recorregut = Curt / Dificultat = Baixa

Primer de tot aclarir que son dos torrents o camins que tenen trams equipats i que poden semblar una via ferrada però que no tenen l’equipament ni la llargada suficient per a considerar-ho com a vies ferrades.

Dit això, diumenge ens vam apropar un grup nombrós del Foment per aquesta zona de Montserrat. Fa un dia esplèndid. Desprès de l’esmorzar al Bruc enfilem camí amunt tot guaitant els primers escaladors que s’enfilen per les parets del Xincarró. Fa caloreta i ràpidament la màniga curta es fa present. Seguint pujant pel Torrent del Lloro trobem el primer tram equipat d’uns quinze metres verticals amb els seus corresponents esglaons que superem sense més dificultats. Un cop superat aquest tram anem en flanqueig a buscar el Torrent de les Grutes que ens durà fins el segon tram equipat. Aquest es tracta d’un curt pas amb uns pocs esglaons per a superar-ho altre cop sense més dificultats. Ara ja en mantinguda pujada passarem per sota de la Miranda del Príncep per trobar uns metres més amunt el trencall de Coll de Porc o Refugi Vicenç Barbé. Aquí fem dos grups : Travessa d’Agulles amb passos equipats per a completar el dia o bé ja directament al refugi a cruspir l’entrepà. Anar fent camí mentre anem identificant les precioses agulles que donen nom a la zona. Així dons ens trobem més tard al refugi esmentat. Desprès de la tertúlia i la cervesa enfilem muntanya abaix tot passant per la zona dels Pallers fins el Bruc de nou. Caminades per Montserrat sempre molt recomanades per fer cames i conèixer més l’entorn del Parc que tot i anar-hi infinitat de vegades sempre et guarda racons per descobrir. Una llarga caminada amb una mica d’acció. Poca historia més. Una salutació i fins la propera.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada