XIV la Bastarda






Caminada de resistència per camins de muntanya, no competitiva 

Desnivell: (+) 875 metres aprox. (-) 1.200 metres aprox. 

Distància: 35 Km. aprox.



Punt de partida: Sant Martí de Centelles. 
Haurem arribat al punt de partida (Sant Martí de Centelles) des de Parets del Vallès en tren o bus (a triar) que disposa l’organització de la caminada en el moment de la inscripció. 

Ruta: 
Sant Martí de Centelles, Grau de les Avellanedes, Sant Miquel del Fai, Bigues i Riells, Can Rosàs, Sant Valerià, Parets del Vallès 

Una mica d'història: 
Un bon dia creàrem un nou club, ni millor ni pitjor, diferent!
L’inici de tot... una colla de penjats, perquè no teníem ni seu, ni club, ni subvencions... i així vàrem malviure algun temps... de bar en bar... cadires calentes i nits de somnis , braves i cervesa... res que pogués semblar seriós, fins que un dia es va dir que havíem de tenir un local , vàrem buscar i buscar i finalment el trobàrem. 
I allà vàrem fer mans i mànigues per sobreviure...llogant el local posant calers i fent mil i una per subsistir.... fins que un dia es va encendre el llum: “i si fem una caminada?” I vàrem dir: “i perquè no?”
Llavors no rebíem ni diners ,ni suport ,ni subvenció de l'Ajuntament, no teníem res... i per això la vàrem batejar com la Bastarda... la filla no reconeguda. 
Havíem de buscar un itinerari, sostenible, perquè no teníem diners i vam mirar el Google Earth i vam carregar les bicicletes al tren i vam marxar a Sant Martí de Centelles. 
Havíem vist sobre el plànol un GR i el volíem seguir. 
Va ser un suplici pujar les bicicletes fins al Grau de les Avellanedes, un autèntic infern! 
Un cop allà, vàrem seguir el GR i ens vam adonar que aquell seria el camí, ens van impressionar els Cingles, ens van enamorar!
I vàrem fer la primera Bastarda que vàrem ser 7 participants... I com que érem capgrossos de mena, la segona 25... I si provem la tercera? 48... Va! Anem per la quarta! 96... I llavors ens adonàrem que probablement estàvem fent les coses bé... A la cinquena, 200...sisena, 250... i així anar pujant... fins a 550. 
Ja no podem pujar més! Tindríem més gent, més ingressos, però perdríem l’essència Bastarda... 

Breu: 
Caminada molt ben organitzada amb tot tipus de detalls, altament recomanable. 
Uns controls de pas excel•lents, guarnits temàticament amb un ambient festiu i uns avituallaments ben assortits amb tota mena d’àpats i refrescos. 
Hem gaudit d’aquesta caminada que es passeja pels Cingles de Bertí fins Sant Miquel del Fai per desprès davallar i continuar caminant vora el riu Tenes fins a Parets del Vallès.

Els caminants: Josep i Rafa

      Print Friendly and PDF