GR 83 - Camí del Nord
2a etapa / Riells i Viabrea - Arbúcies






Fitxa tècnica de l'etapa:
Distància: 21km.
Desnivell positiu: 900 metres.
Desnivell negatiu: 720 metres.
Dificultat dels trams de corriol: mitja-fàcil.


Presentació de l'etapa:
Originalment aquesta etapa passa de resquitllada pel massís del Montseny per endintsar-se a les Guilleries. Però en la nostra variant ens alçarem uns quants centenars de metres més. Així, podrem viure de més aprop l'encant d'aquest massís, les seves transicions climàtiques en funció de l'alçada i la seva repercussió al bosc.
Abandonem el nucli de Viabrea i la Tordera per enlairar-nos fins al de Riells de Montseny sense haver abandonat aquest extens i dispers municipi. Pujarem fins el mas de la Feixa Llarga, a més de 900 metres d'alçada. Haurem travessat extenses fagedes i acabarem amb un descens per un llarg corriol de 6 km fins Arbúcies amb un peu a les Guilleries.

Descripció de l'etapa:
Sortim del nucli de l'estació creuant la carretera de Gualba per prendre la pista de l'ermita de Sant Llop de Viabrea després de travessar una urbanització. Caminem de cara al Montseny per una pista planera, trobem infinitat de trencalls, però ens guiem per les senyals de GR enllaçant tot un seguit de pistes secundàries que mica en mica van enlairar-se'n cada cop amb més força. Ens envolten suredes i arboços, sí n'és l'època podrem gaudir de les seves cireres vermelles endolçant-nos al seu pas. Deixem de pujar per planejar una estona i finalment baixar per una zona humida fins gairebé arribar a Can Roig per tornar a pujar per un costerut camí vorejant Can Rumia fins situar-nos a la part superior de la finca. Un petit corriol desemboca a una pista ampla. L'agafem a la dreta. Seguim la pista uns minuts i abans d'arribar a la carretera agafem a l'esquerra un corriol que puja, desemboca en una nova pista que agafem a la dreta i ens condueix a Riells (480m). En aquest punt portem gairebé 10Km i prop de tres hores de marxa, així doncs, aquest és un bon lloc per recuperar forces mentrestant contemplem el Romànic de l'ermita de Sant Martí de Riells. Retornem al camí per la pista de Santa Fe de Montseny, però als pocs metres prenem un corriol a la dreta que baixa fins la riera, creuem un parell de pontets i seguim el corriol per un frondós bosc fins a la fonda Marlet. En aquest punt el GR83 puja per la pista de Can Berta per anar a Sant Climent, però nosaltres emprendrem el sender que remunta el Grog Negre amb espectaculars salts d'aigua i entretingudes grimpades, pujant fins a Can Sac i d'aquí a la Feixa Llarga, punt culminant de la jornada a 920m. Aquest darrer trajecte entre castanyers i després fagedes fora del GR original és el més dur de la jornada. A Feixa Llarga hi ha una gran masia, un conreu d'arbres de Nadal i una panoràmica esplèndida sobre la vall d'Arbúcies i les Guilleries per una banda i d'altre l'aspecte més ferotge del Montseny presidit per Les Agudes. Baixem a Arbúcies per l'antic camí de Santa Fe, un corriol de més de 5,5 km i més de 600m de desnivell. Passarem de nou per extensos boscos de faig i castanyer, tindrem l'oportunitat de veure de ben aprop el castanyer gros d'en Roters que hi dur al bosc centenars d'anys. Arribem Arbúcies precedits de suredes just al punt on es trobem els camins de Santa Fe i Riells(GR83).

Breu:
Desprès d'una setmana amb baixíssimas temperatures per tot el país, com era d’esperar de bon mati feia un fred rigorós. Així dons el Grog Negre oferia un aspecte gèlid. Un interessant tom per arribar-nos fins a Arbúcies. La pròxima etapa ja trepitjarem Les Guilleries

Print Friendly and PDF