15a etapa  |  Bratislava - Györ
El Danubi en BTT






Canvi de país, de moneda i registres 

Fitxa de l’etapa: 
Distància: 81km.
Senyalització: molt deficient
Ruta: Bratislava-Cunovo-Rajka-Dunakiliti-Dunasziget-Púski-Asványraró-Dunaszeg-Györ

Presentació de l'etapa: 
Entrem a Hongria i el canvi es radical. La cultura de la bici passa d’ésser una opció d’oci i passeig per ser una vital opció de transport rural. Els magnífics carrils-bici desapareixen per complet i s’ha de circular per tota mena de carreteres transitades per vehicles motoritzats i amb un asfaltat penós i ple de sots de totes les mides. Igualment la senyalització desapareix per complet i s’ha de fer ús de guies o mapes per la necessària orientació. La única part positiva es troba en el nivell de vida que alleugera les despeses en gran mesura. 

Descripció de l'etapa: 
Resten 4 etapes per arribar al nostre objectiu i cada cop ho veiem més a prop. Abandonem Bratislava pel marge dret del Danubi, per un còmode carril bici fins a la població de Cunovo. Passat aquesta població entrem, sense més pena que gloria, a Hongria. Un testimonial cartell ens anuncia que estem en territori europeu. Per terres hongareses avancem, sense cap senyalització, per carreteres de segon ordre, això a canviat per complet. Anem pedalejant i passem per les poblacions de Rajka, Dunakiliti, Dunasziget, Cikolasziget i Nagysziget. El nivell de vida s’aprecia moltísim en les cases, vehicles, de fet en tot en general. Arribem a Püski i aprofitem per fer un mos en un chiringuito on venen begudes, l’escassetat de restaurants també és fa pales. La pluja, avui, també ha fet acte de presencia. Convé preguntar, per orientar-se, al jovent que encara parla o entén bastant bé la llengua anglesa. Seguim fen ruta travessant petites poblacions com Dunaremete, Lipot, Hedevar i Asványraró. Superada aquesta última població s’agafa un carril-bici que passa per Dunaszeg i es dirigeix sense pèrdua fins al nostre destí anomenat Györ (1). Avui arribem una mica tard, doncs ens hem entretingut molt a Bratislava per descanviar divises. A Hongria encara viuen amb la seva pròpia moneda, el florí hongarès. Igualment, avui ens ha fet un dia fredot i anem ràpidament a recercar un confortable allotjament per a recuperar forces.

Comentaris: 
(1) Győr és la ciutat més important del Nord-oest d'Hongria i la capital del comtat de Győr-Moson-Sopron. És en una de les carreteres més importants de l'Europa central, a mig camí entre Budapest i Viena. La ciutat és la sisena més gran d'Hongria i un dels cinc principals centres regionals del país.

Allotjament: 
Entrant a Györ (1), sense abandonar el carril-bici, hi ha un petit càmping, familiar i acollidor. Disposa de quatre o cinc bungalows molt confortables. El càmping está situat proper al centre i trobarem de seguida diferents comerços i serveis.

Breu: 
Així com per terres germanes i austríaques passàvem desapercebuts, per aquestes terres hongareses ens trobem una mica fora de lloc. Deuen pensar, on van aquests amb bicicleta. L’amabilitat i el tracte trobats en els països anteriors canvia substancialment, aquí la gent és molt més austera i esquiva. Tret d’aquestes notables diferencies, l’aventura continua amb il•lusió. Ara ens trobem en un terreny d’aventura i orientació, posant a proba els nostres coneixements.


  Print Friendly and PDF