Agulla de l'Arbret
via Aresta Brucs  IV+

Una de les agulles més populars

Montserrat / Agulles / Agulla de l’Arbret / Via Aresta Brucs

Aproximació: 1½ hora aprox.
S’ha d’anar fins el refugi Vicenç Barbé on es pren el camí amb direcció a les Bessones. Un cop superem les Bessones el camí regira cap a l’esquerra. La via s’inicia just en el coll entre les Bessones i l’Agulla de l’Arbret.

Llargs:
L1 30 m IV+ / IV
escalada fina, plaent i amb bona roca 
L2 30 m IV / IV+ / IV
llarg similar, plaent per fer escola
L3 15 m III+ / II
net d'assegurances, fàcil

Descens: 
A la cara Est hi trobarem la instal•lació pel ràpel. Hi ha dues opcions, un sol ràpel de 50 metres o bé dos ràpels, un de 20 metres que ens durà a una altre instal•lació per fer el segon ràpel de 30 metres fins un collet.

Breu: 
Una de les agulles més populars i atractives de la zona d’Agulles. Atractiva tant per la seva estètica aresta com per les seves vistes. Una agulla per la que cal matinar un xic, dons la seva popularitat fa que diverses cordades la cerquin habitualment. La via ha estat sàviament reequipada amb les assegurances justes, ni més ni menys, les apropiades. Dos primers llargs de IV / IV+ mantingut amb bones preses, ens han permès gaudir de l’escalada en tot moment. El tercer llarg de transició fins l’arbret es troba desprotegit, però es presenta dòcil. Dalt de l’agulla gaudirem d’unes magnifiques panoràmiques de la zona d’Agulles, les Bessones, la Saca Gran, la Miranda de les Bohïgues, la Filigrana entre moltes i moltes agulles de gran bellesa. Un bona instal•lació de ràpel ens permet descendre ràpidament. La resta ja sabeu, tornar al Bruc i prendre la merescuda cervesa mentre comenten la jugada. Tot plegat una perfecta jornada d’escalada a la sempre tan estimada Montserrat.

Cordada: PeP & PeP

Print Friendly and PDF

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada