Moles del Corb i Sant Honorat






L’última excursió abans d’acomiadar l’any 

Les Moles del Corb i Sant Honorat s’alcen dins d’un massís prepirinenc de conglomerat què sorprèn pel seu relleu accidentat i les seves cingleres. Un massís semblant en certa manera, geològicament i topogràficament i en menor proporció al característic massís de Montserrat.

Desnivell: 995 metres

Distancia: 14,87 Km.

Punt de partida:
Passat Oliana i un cop passat el pont sobre el Segre, s’ha de prendre la carretera LV-5118 en direcció a Peramola. Abans d’arribar a Peramola trobarem un cartell indicador de l’Hotel de Can Boix. Pocs metres abans d’arribar a l’hotel hi ha un ample marge a mà dreta on deixarem els vehicles.

Ruta:
Hotel de Can Boix – Casa del Corb - Sant Salvador del Corb – Mola del Corb – Coll de Mur – Sant Honorat – Hotel de Can Boix

Recorregut:
Comencem a caminar tot travessant l’hotel esmentat. Uns metres més endavant trobarem dos corriols: el de la dreta ens portaria cap a Sant Honorat i és per on retornarem, naltros prenem el de l’esquerra que ens du a la Roca del Corb. Anem pujant pel corriol fins un trencall amb un indicador de la Ruta del Corb, en aquest punt prenem el corriol de l’esquerra. Arribem per terreny més suau fins una pista on trobem un nou indicador. Avancem fins al Coll de Quatre Camins per desprès situar-nos al peu de l’agulla del Corb, situats en aquest punt prenem un corriol a mà esquerra amb marques de GR fins arribar a la Casa de Corb, una casa ben estructurada dins la bauma. Retornem pel mateix camí fins al peu de l’agulla del Corb i seguim la pista fins un rètol a mà esquerra que ens indica Sant Salvador del Corb per un corriol que s’enfila en forta pujada. A dalt de l’ample agulla les vistes són magnifiques, al davant nostre es despleguen unes belles panoràmiques de tota la Mola de Sant Honorat així com de Lo Coscollet. Retornem altre cop a la pista i seguim fins el Coll de Mu on l’abandonem cap a la dreta per un corriolet fins a la base de la Roca Llarga. Aquí comença un dels trams més macos de la caminada d’avui, un entretingut flanqueig per les cingleres de migdia de la Mola de Sant Honorat. Anirem passant per trams a vegades un xic aeris i que en cas de pluja potser s’haurà d’anar amb més cura. Superat aquest tram seguim fins a trobar el camí que puja de Can Boix cap a Sant Honorat on trobarem un rètol indicador. Prenem aquest corriol en constant pujada i les fites ens aniran conduint fins a l’ampla base on es troben les restes de Sant Honorat. Seguim fins al final de la cinglera on gaudirem d’esplèndides vistes de la zona on reconeixerem El Cadí, Port del Comte, Lo Coscollet, així com la vall del Segre als nostres peus. Retornem pel mateix corriol fins a la cruïlla abans esmentada i prenem un corriol ben fresat, tot passant pel Torrent de la Font Viva fins a l’Hotel de Can Boix i punt d’inici.

Breu: 
Última excursió de l’any per tancar i fer balanç. Una caminada còmoda i molt atractiva. Les boires matineres han deixat pas a un esplèndid dia solejat que ens ha permès gaudir de les vistes i de tot aquest interessant conjunt semblant a Montserrat. Una mica d’exercici abans d’acomiadar l’any a muntanya tot desitjant que l’any proper vingui ple de nous reptes i noves aventures. Bon Any Nou !!.

Els caminaires: 
Àngela - Anna - Esther - Gloria - Jesús - Joan - Josep - Josep Mª - Juan Luis - Laura - Mercè - Santi - Xavi

     Print Friendly and PDF