Ferrada Roc d’Esquers






Una ferrada amb caire de muntanya 

Accés / Aproximació: 
Dintre d’Andorra ens dirigim a Engolasters per la carretera CS-200. Després de la cruïlla amb la carretera CS-101, carretera de la Comella i de la Plana, continuem uns 50 metres aprox. Creuem el riu i estacionem el vehicle al marge de la carretera.
Veure punt de partida a Google Maps.
Creuem novament el pont i per la carretera anem fins un pal indicador. Seguint les marques grogues, pel mig del bosc arribem i sense pèrdua, arribem a l’inici de la via ferrada.

Retorn: 
Llarg retorn que transita per la Vall de Madriu i requereix el seu temps. Val la pena dedicar gran part de la jornada per gaudir d’aquesta bonica caminada. Sortint de la via ferrada, continuem en costeruda pujada, seguint les marques grogues fins arribar a un banc de fusta en un mena de replà. Seguidament, conectem amb el GR-11 que davalla cap a Ramió. Passem pel Coll de Jovell i arribem a Ramió on abandonem el GR-11 i prenem per la dreta el GR-7 que davalla proper al riu Madrid fins on tenim estacionat el vehicle.

Dificultat: K3

Breu: 
Una llarga via ferrada que disposa de tot tipus d’elements: cadenes, desploms, rampes, plaques, díedres, zona de descans, esglaons a dojo i un pont tibetà per arrodonir la jugada. La via ferrada transita per blocs de granit de tot tipus i requereix paciencia a anar fent sense defallir. Una via ferrada excelentment equipada amb un traçat vertical que circulaper l’esperó del Roc d’Esquers. no apte per iniciarse per la sevva llargada i exigencia fisica.

Els ferraters: Josep i Mercè

Print Friendly and PDF