Miranda de Can Jorba
via Josep Maria Andreví  V

Una ben traçada via dels Germans Massó 

Montserrat / Can Jorba / Miranda de Can Jorba / Via Josep Maria Andreví (1)

Aproximació: menys de ½ hora.
Sortint de Can Jorba prenem el camí que s’endinsa en direcció a la canal del Joc de l’Oca. Abans d’arribar al Joc de l’Oca, trobarem un gran bloc (roca foradada) adossada a la paret. Sense passar-hi, un esperó s’alça amunt entre dos arbres.

Llargs: 
L1 30 m V / IV+ / V / IV+ / V / IV+
ens enfilem a un arbre per superar els primers metres, grau mantingut
L2 30 m IV+ / IV / IV+ / V / IV
sortim de la reunió flanquejant per la dreta, grau mantingut i un petit tram vertical
L3 40 m IV / III / IV / III / IV+ / V / IV
escalem per l’espeó fins al pi gros, grau mantingut

Descens: 
Tres ràpels per la mateixa via. Primer ràpel des d’un pi gros. (dues cordes de 60 metres)

Breu: 
Una via que comença exigent, amb les primeres passes molt fines que t’agafen en fred. Potser als primers cinc metres li posaria tranquil•lament un V+. A continuació trobarem un grau molt acurat i mantingut, que farà que estiguem atents en tot moment de l’escalada. Una via de tall clàssic 100%, dels prolífics aperturistas escaladors germans Masó. La via no regala res, les assegurances son justes i algunes allunyen prou com per que l’adrenalina aflori pels porus. Cal anar calçat amb catxarros i bagues per anar dosificant el pati. Igualment la via està molt ben traçada, buscant la lògica i la bona roca per les millors plaques. Avui fa ventot i les cordades busquen abric en aquesta zona més recollida. Una via del tot recomanable. Tot plegat una bona jornada per una de les vies més atractives d’aquesta zona.

(1) Josep Maria Andreví Casajuana: Fou un escalador que va ascendir el Cavall Bernat diverses vegades amb els Minyons de Muntanya de Manresa.

Cordada: PeP & PeP

  Print Friendly and PDF

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada