Trescant per les comarques del Vallès Occidental i Oriental
Desnivell: + 700 metres aprox.
Distància: 16 Km. aprox.
Punt de partida: Mas Farell.
Per la carretera C-59 ens apropem fins a Caldes de Montbui i seguidament prenem la carretera BV-1243. Més endavant, abandonem la carretera BV-1243 i entrem a l’urbanització El Farell. Seguim pel Passeig de les Flors fins arribar al Mas Farell on estacionem el vehicle.
Complicat de descriure, veure punt de partida a Google Maps.
Ruta:
Mas Farell - Camí del Farell - Serrat de la Paula - els Tres Pins - Camí de Castellet - Coll de Canyelles - Camí del Puig de la Creu - Santa Maria del Puig de la Creu - Puig de la Creu - Font del Gurri - Can Montllor - Coll de Rossinyol - Camí Carener - Camí de Guanta - Castell de Guanta - Font de les Nueretes - Torrent e Guanta - Camí del Farell - Pic del Vent - El Farell - Mas Farell
Recorregut:
Sortim del Mas Farell pel Camí del Farell que va davallant suament. Seguim per la pista que ronda pel Serrat de la Paula, sense pèrdua, fins al creuament de pistes de els Tres Pins. Més endavant, em d’estar atents, abandonem el camí i prenem un corriol a mà dreta. Un corriol que ens duu fins al Camí del Castellet per on continuem per l’esquerra. Xino-xano, anem fent camí fins al Coll de Canyelles. Sense adornar-nos, continuem pel Camí del Puig de la Creu. Un cartell ens anuncia el conjunt patrimoni històric del Puig de la Creu i en poca estona ens plantem al capdamunt del Puig de la Creu.
Cim inclòs en el llistat “100 cims, un repte d’altura” de la FEEC, amb un a cota de 668 metres que disposa d’àmplies vistes de la comarca. Al cim hi ha un vèrtex geodèsic i un castell edificat entre els segles XVI i XVII i protegit com a Bé Cultural d'Interès Nacional. A la part més alta del puig hi ha l'església romànica de Santa Maria del Puig de la Creu.
Continuem l’excursió davallant per la pista fins, em d’estar atents,que l’abandonem per un corriol que davalla decididament a mà dreta i que ens duu sense pèrdua fins a la Font del Gurri. Seguim davallant i enllacem amb la pista que ens condueix fins al conjunt de casses de Can Montllor. Continuem per la mateixa pista, a voltes fent alguna drecera, passant pel Coll de Rossinyol , tot seguint el Camí Carener. En suau pujada continuem, ara pel Camí de Guanta, fins al Castell o Castellet de Guanta.
El Castell de Guanta és un castell medieval del municipi de Sentmenat, al Vallès Occidental, declarat bé cultural d'interès nacional. És una fortalesa documentada el 1113 en un document expedit per la família Montcada.
Seguim per la pista i més endavant, em d’estar atents, prenem un corriol que s’enfila a mà esquerra fins a la Font de les Nueretes. Seguim pel mateix corriol proper al Torrent de Guanta, que disposa d’un bon grapat de bonics basalts i salts d’aigua. Més endavant abandonem la llera del torrent i enfilem per un corriol que puja decididament. Sortim a una pista per la que continuem per la dreta uns quants metres. Abandonem la mateixa, em d’estar atents, per un corriol que per l’esquerra s’enfila costerudament. Continuem per aquest corriol , ben fressat, en mantinguda pujada i sense defallir fins sortir al Camí de Farell. Per la dreta seguim per la pista fins quasi enllaçar amb el mateix camí pel que havíem passat a l’inici de la caminada. Atents, un rètol ens indica el camí a prendre, a mà dreta, per pujar al Pic del Vent.
El corriol, fent ziga-zagues, puja sense contemplacions fins al capdamunt del Pic del Vent. El pic del Vent també conegut com el Farell, cim inclòs en el llistat “100 cims, un repte d’altura” de la FEEC, és una muntanya de 815 metres que es troba al municipi de Caldes de Montbui, a la comarca del Vallès Oriental. Al cim hi ha les restes d’un vèrtex geodèsic així com una còmoda bancada per gaudir de les vistes que disposa de la comarca.
Tot seguit, continuem per la mateixa carena que davalla fins al Mas Farell, on tenim estacionat el vehicle.
Breu:
Interessant caminada que uneix dos “100 cims” i les dues comarques del Vallès. La primera part, fins al cim del Puig de la Creu, transita sense forts desnivells, mentre que la segona part, fins al Pic del Vent concentra la major part del desnivell acumulat. Bona proposta aquesta dels “100 cims” que ens ajuda i permet conèixer diferents cims i comarques per les que d’altre manera no hi transitaríem. Tot plegat, hem estirat cames i les potes, i hem gaudit d’una bona jornada de muntanya.
Els caminants: Josep, Mercè, Raquel i Worphi
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada