Ferrada Gorges de Salenys





Una via ferrada enclotada en un indret remot 

Accés / Aproximació: 
Sortim de la carretera C-35, en direcció a Sant Feliu de Guíxols, per la sortida 94 de Llagostera. Continuem per la carretera C-253a per anar a buscar la carretera GIV-6612 en direcció a Romanyà de La Selva. Entre els quilòmetres 4 i 5 veurem una pineda a mà dreta, estacionem el vehicle al seu voltant.
Veure punt de partida a Google Maps.
Seguim una pista que davalla, amb senyals de GR, fins el desviament de la Font de Penedes. Un pal ens indica el camí que per la dreta baixa fins a la pròpia Font de Penedes, que resta per sota d'una petita construcció. Seguim per la pista i en poca estona trobem un indicador de les Gorges de Salenys. Prenem aquest camí, per la dreta, i davallem fins a la riera. A continuació, seguim pel marge esquerra de la riera fins creuar una passarel•la que ens duu a l'inici de la via ferrada.

Retorn: 
Després de creuar el pont del Salt del Llop, seguim pel camí del davant. Donem una petita volta fins arribar al GR. A continuació, per l’esquerra, passem propers a Can Cautera que resta a la dreta. Més endavant veurem, a mà esquerra, el desviament de la Font de Penedes. Seguidament, desfem el camí amb marques de GR, fins a l’estacionament del vehicle.

Dificultat: K1

Breu: 
Una via ferrada idònia per iniciar-se en el món de les ferrades. S’inicia amb un curt pont nepalí que ens apropa al Pou de Gorges, pou flanquejat de parets i un salt d'aigua encaixonat. En aquest pas hi ha l’opció de fer un curt ràpel de 3 metres per fer una variant esportiva al costat del salt d'aigua. Seguim pujant i en la següent riera, trobem el primer tibetà. Continuem per un seguit d’instal•lacions fins un petit salt d'aigua. Seguidament, creuem per un llarg pont tibetà fins que trobem una curta variant, opcional, que puja un tram de grapes i una escala fixa fins a una instal•lació per fer un ràpel de 15 metres que ens situa altre cop a la ruta normal. Un parell més de ponts, uns quants esglaons i una estreta escala metàl•lica ens situen al darrer obstacle, el més espectacular, pont del Salt del Llop. Una via ferrada, apte per principiants, molt entretinguda que disposa d’un seguit d’instal•lacions de tota mena per anar practicant. Una ubicació enclotada en un entorn remot, molt tranquil, lluny del bullici i proper de la costa brava. Depenent de l’època, és una via ferrada perfecta per combinar amb un bany de mar a Sant Feliu de Guíxols.

Els ferraters: Anna - David -Gloria - Josep - Mercè - Miguel - Santi

Print Friendly and PDF