Ferrada Baumes Corcades






La ferrada més popular i transitada 

Accés / Aproximació: 
Per la carretera C-17 en direcció Vic, prenem la sortida 46 de Centelles Nord i circulem per la carretera C-1413b en direcció a Sant Feliu de Codines. Descartem l’entrada a Centelles Nord i uns metres més endavant trobem un cartell que ens indica Mas Banyeres i Via ferrada. Girem per la dreta i continuem fins trobar un cartell que ens indica Urbanització Puigsajordi i Via ferrada. Continuem per la dreta fins a la Casa de colònies de Banyeres i uns metres més endavant trobarem un cartell que indica l'inici de la ferrada.
Veure punt de partida a Google Maps.
Seguim la pista de l’esquerra en direcció Sud, seguint les marques grogues. A la dreta veureu un inhòspit cercle de xiprers anomenat el Cercle de les bruixes. Més endavant el camí gira a la dreta i hi trobareu el Queixal corcat, una pedra curiosa plena de forats. Es continua fins al peu del Quicarell ones troben els primers esglaons de la via ferrada.

Retorn : 
Cal seguir les marques grogues fins arribar a la carretera i seguidament per la mateixa carretera fins a l’estacionament.

Dificultat: K4

Breu: 
Una ferrada que es pot dividir en quatre trams: - Primer tram, un dels més verticals que ens duu fins a una esplanada que disposa de bones vistes. Després fem un tros de camí fins que veiem una franja de roca amb unes balmes plenes de forats. Aquesta franja de roca dóna nom a la ferrada de les Baumes Corcades. - Segon tram on trobem un rètol que indica el pont nepalí, el més llarg d’Europa en aquesta modalitat. En aquest punt podem optar per la variant difícil fins el pont o continuar avançant per un tram més fàcil, fins on trobar el llibre de registre, punt on s’uneixen les dues variants. Es continua per la franja de roca balmada, fins un altre rètol on es pot pujar i sortir al capdamunt per anar a cercar el quart tram o baixar uns metres per seguir per una franja de roca a la Tosquera. - Tercer tram on es pot optar per la dreta per l’esperó de la Tosquera, tram de molta dificultat i atlètic o a per l’esquerra per un tram més fàcil. Totes dues opcions conflueixen al pla de Riucerdà. Es travessa la pista asfaltada i es continua fins el pròxim tram. - Quart tram, el més difícil de la via ferrada. Una escala suspesa al buit que ens ajudarà a superar el sostre i els fort desplom. Sortim a un altre tram de camí que disposa d’una curta instal•lació que assoleix el cim del Puigsajordi amb una cota de 972 metres d’altitud. Cal matinar per evitar l’abundant transit de personal, doncs és una de les vies ferrades més populars i concorregudes. Una via ferrada, amb bones vistes del Massís del Montseny, que disposa de diversos components que la fan força distreta i atractiva.

Els ferraters: David - Gloria - Josep - Mercè - Miguel

Print Friendly and PDF