Ferrada de Agulla de l'Aigualcoll
Una ferrada atlètica

Recorregut = Mitjà / Dificultat = Molt Alta

Aquest cap de setmana reprenem les ferrades de la zona de Tarragona.
El parte meteorològic no era molt favorable. Dissabte encara ens va respectar lo justet per poder fer les ferrades planificades, però Diumenge el temps tapadot amenaçava pluja en qualsevol moment mentre anava soltant a estones alguna que altre gota fina o també anomenat chiribiri.
Dissabte = Ferrada La Morera de Montsant i Ferrada La Trona
Diumenge = ½ Ferrada de Agulla de l’Aigualcoll

Un cop deixem el cotxe al costat d’un full indicador enganxat a un poste, seguim per la mateixa pista que baixa un xic i tot seguit regira a dreta en pujada. Seguim fins trobar una gran bassa d’aigua. Seguint la mateixa pista uns metres més endavant trobem un pal indicador que ens indica el corriol que porta tot dret al inici de la ferrada.

Un cel amenaçador de fer una descarrega imminent. Durant l’aproximació el cel plora un chiribiri i a estones fines gotes que fan dubtat de l’èxit del objectiu a superar. Així dons enfilem la ferrada esperant que la cosa no acabi meteorològicament malament. El primer llarg ja ens indica el caràcter de la ferrada. Una ferrada que constantment busca la dificultat amb esglaons separats que obliguen a trobar preses per a mans i peus. Així mateix sempre busca la verticalitat i el desplom si si troba. D’aquesta manera desprès de superar el primer llarg trobem el segon llarg amb un atlètic extraplom fins una mena de forat del vent. Pasat el forat del vent seguim horisontalment per un petit pont tibetà i anem a trobar el pròxim tram vertical. Aquest tercer llarg es atlèticament molt exigent dons trobem els esglaons expressament separats per obligar la grimpada i/o escaldada en petita escala. Un cop superada la vertical seguim a mà esquerra per un flanqueig exposat fins una canal que desemboca dalt l’agulla on trobem l’instal·lació del ràpel. Un cop situats al collet tenim de baixar a mà esquerra per anar a trobar l’inici de la segona part de la ferrada o be seguir avall pel corriol d’aproximació inicial. Naltros vam optar per deixar la segona part per un altre dia degut al temps tant horari com meteorològic. Una ferrada no apte per iniciar-se degut que l’Agulla de l’Aigualcoll té una dificultat alta/molt alta al mateix temps que atlètica. Satisfets per la feina feta ens retirem tranquil·lament per anar a prendre un piscolabis. Fins la propera.

Els ferreters = Gloria-Josep-Mercè-Santi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada