Ferrada La Trona






La ferrada solitària

Accés / Aproximació:
Circulem per la sinuosa carretera T-704 de Reus en direcció a Prades. Passarem per la cruïlla a Montral i continuem fins al Km. 20. De seguida, a mà esquerra, veurem l'enrunat Mas de Joan Pau. Al seu voltant, hi ha una explanada on podem estacionar el vehicle.
Complicat de descriure, millor veure l'aproximació a Google Maps.
Continuem per la carretera i en escassos metres (abans de la corba) surt una pista per l'esquerra amb una cadena que barra l'accés. Baixem per aquesta pista fins trobar unes fites i abandonem la mateixa per un corriol que surt per l'esquerra. Anem seguint les fites fins un indicador, que ens assenyala un corriol descendent. Baixarem pel mateix fins a la bifurcació que per l'esquerra ens duria a la Cova dels Carlins, naltros continuem baixant fins arribar a la llera del barranc de l'Encens amb un cartell informatiu. Remuntem el barranc, seguint les fites, fins trobar un corriolet que per l'esquerra en duu al peu de la via ferrada.

Dificultat:  K2

Retorn:
Sortim propers a una gran bauma. Passem sota la mateixa i ens pocs metres sortim a la meitat aprox. del camí d'aproximació. Girem per la dreta i desfem el camí d'aproximació.

Breu:
Cap de setmana ferratero amb tres vies ferrades programades per la zona:
-  Dissabte =  Ferrada Morera del Montsant   i   Ferrada La Trona
-  Diumenge =  ½ Ferrada Agulla de l’Aigualcoll
La via ferrada la podríem dividir en tres trams:
- Primer tram, vertical i un xic extraplomat per seguir amb un flanqueig a l'esquerra que també extraploma a estones i on tindrem d’anar buscant presses per anar progressant còmodament fins arribar a una mena de cova-refugi que feien servir els Carlistes.
- Segón tram que disposa d'una via d'escapament per si no portem els estris adequats per rapelar. Fem un curt ràpel d'uns 10 metres aprox. des l'instalació (un spit). A continuació passem per un curt pont de mico de 3 metres aprox. que ens situa sense més complicacions, a l'inici del tercer tram.
- Tercer tram vertical d'uns 10 metres aprox. que ens porta al final de la via ferrada, sense gaires complicacions. 
De sobte una boira ens ensarrona fent-nos fugir de l’indret ràpidament. Una via ferrada curta, interessant i al mateix temps intensa que ens ha deixat bones sensacions.

Els ferreters: Gloria - Josep - Mercè - Mònica i Santi

Print Friendly and PDF