Estany de l'Orri


Una volta de neu

Lles, o Lles Estació d'Esquí i Muntanya, és una estació d'esquí nòrdic situada al poble al municipi de Lles de Cerdanya. El refugi es troba a la zona del Cap del Rec. La creua el torrent de l'Orri on desaigua l'estany de l'Orri a la falda de la Tossa Plana de Lles (2.916 metres).

Desnivell: +265 metres aprox.

Distància: 6,70 Km. aprox.

Punt de partida: refugi Cap del Rec.
Passat Martinet des de la carretera N-260 de Puigcerdà cap a la Seu d'Urgell, prenem la carretera local LV-4306 que ens duu sense pèrdua fins al refugi.

Ruta:
Refugi Cap del Rec – Refugi del Pradell – Pista forestal – Estany de l’Orri - Refugi del Cap del Rec

Recorregut:
Avui no toca matinar, el primer dia de l’any així o requereix, desprès de celebrar l’any nou amb els amics i companys de muntanya. Esmorzem còmodament al nostre refugi mentre continua nevant i tot sembla que així o farà tot el llarg dia. Finalment uns decideixen anar a lliscar per la neu a la propera estació d’esquí nòrdic de Lles i altres ens decidim per la ruta planificada que passa per estirar les cames i trepitjar neu per la zona tot arribant-nos a l’estany de l’Orri. Farem una petita volta apropant-nos al refugi del Pradell per desprès regirar per la pista forestal (ara pista d’esquí) i anar a buscar l’estany que es troba per sobre de l’estació d’esquí. Prenem el GR-11-10 que surt de la mateixa estació d’esquí nòrdic de Lles. El camí s’endinsa pel bosc mentre neva i neva sense parar. Caminem tranquil•lament, sense pressa, l’excursió es relativament curta i anem petant la xerrada. El camí no te pèrdua i ens serveix per reconèixer el terreny dons demà volem fer la Tossa Plana de Lles. Sortint del bosc el tou de neu ja és considerable però esperem arribar al refugi del Pradell que és proper per calçar-nos les raquetes. El refugi del Pradell ens ofereix l’espectacular panoràmica de la imponent Serra del Cadi amb totes les seves estètiques i alpines canals. Anem raquetejant per la pista, algun que altre esquiador ens passa i saluda, fins trobar un cartell que ens indica el camí a seguir per arribar a l’estany esmentat. El camí puja i serpenteja pel bosc a rebassar de neu, neva tot el dia, neu i més neu. Arribem a l’estany de l’Orri que es presenta pla, blanc, ras, immaculat , com una patena. Busquem un raconet i fem un mos, ràpid, entre volves i barrufades de neu. Retornem cap el refugi xino-xano gaudint de la neu, tot passejant per aquest paisatge tant fotogràfic, tant nadalenc. Aviam com ens trobem la neu demà, això no para i potser dalt del cim hi haurà un bon tou de neu que ens impedeixi avançar com caldria. Arribem al refugi i desprès de la reconfortable dutxa calenta, una bona cervesa fresqueta mentre ens abandonem al jocs de taula, les bromes i les xerrades (no transcendentals) fins l’hora del sopar. Demà diuen que farà bon dia o almenys no nevarà tot el dia.

Breu:
Aprofitant l'estada al refugi Cap del Rec per acomiadar l'any com cal, tenim planificades dues sortides de neu sense masses complicacions:
- Estany de l'Orri
- Tossa Plana de Lles
Esperem que aquest any nou ens porti molts cims i camins. Molta muntanya per gaudir-la, perquè ens agrada molt.

Els caminaires: Clara - Gloria - Jesús - Josep - Mercè - Sergi

Print Friendly and PDF

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada