GR 83 - Camí del Nord
4a etapa / Osor - Les Planes d'Hostoles






Ficha tècnica de l’etapa:
Distància: 29km.
Desnivell positiu: 1100 metres.
Desnivell negatiu: 1100 metres.
Dificultat dels trams de corriol: mitja-fàcil.


Presentació de l'etapa:
Originalment aquesta etapa finalitza a Sant Salvador de Puig-Alder amb un recorregut total de 28km. En aquest cas he retallat el quilometratge finalitzant-la a Les Planes d'Hostoles, això sí ens aproparem fins al Far per gaudir-ne de les seves magnífiques vistes després d'haver baixat fins el pantà de Susqueda. Abandonarem la cinglerera per deixar-nos caure fins Les Planes d'Hostoles ja a la Garrotxa.

Descripció de l'etapa:
Sortim d'Osor pel pont romànic tot seguint les senyals de GR83 amb traçat comú al GR178 fins al Coll de Nafré. A la collada seguim la pista de baixada que ens a de dur fins el pantà de Susqueda, deixant el tram que comparteixen els dos GR's. Creuem l'embassament, i aquest cop pujant ens dirigim fins a Sant Martí de Sacalm. A Sant Martí portarem més de tres hores de caminada i de 15Km molt lleugers per còmodes pistes, sense haver deixat el GR original, aquí podrem gaudir del romànic de l'ermita i de l’esplèndid paratge presidit per les cinglaredes del Far. Després d'un breu descans, ens enlairarem per el camí ral de Sant Benet a la recerca d'aquest magnífic mirador que s'anomena Nostra Senyora del Far. I ho farem desviant-nos del camí ral, per prendre una canal que entre cingles ens durà a pocs metres del Santuari. Al Santuari podrem gaudir de vistes panoràmiques: al Sud les Guilleries amb Sant Miquel de Solterra, Susqueda i Sant Martí de Sacalm, i al Nord la Garrotxa amb el Bassegoda de fons i la plana. També podrem dinar còmodament a la zona de picnic que hi ha al costat del Santuari.
Un cop ben dinats, baixarem fins a Santa Anna per prendre el camí ral de Sant Benet de retorn a Sant Martí per deixar-lo tot seguit prendre un corriol ( si ens deixen passar els arbres caiguts per la gran nevada) que ens enllaçarà amb la pista fins a Les Planes d'Hostoles, final de l'etapa.

Breu:
Desprès de les tres primeres etapes amb neu, aquesta ens va tocar el sol de ple. L’afegit del Santuari del Far va fer l’etapa més atractiva i al mateix temps ens va permetre gaudir d’unes bones vistes.

Nota important:
El GR83 (així està escrit) passa pel damunt de la presa del pantà de Susqueda. Però tingueu en compte que el pas està barrat !! Això os farà obligatori donar una volta afegida de 5 quilometres tot passant pel davant de la fundació Font Picant.

Print Friendly and PDF