2a etapa  |  Hausen im Tal - Riedlingen
El Danubi en BTT






La falsa teoria de “la ruta del Danubi és planera”

Fitxa de l’etapa:
Distància: 65 km.
Senyalització: perfecta
Ruta: Hausen-Gutenstein-Sigmaringen-Sigmaringendorf-Scheer-Mengen-Binzwangen-Riedlingen

Presentació de l'etapa:
Segona etapa d’adaptació a la bicicleta, sobretot pel que fa a les cames i el cul. Una etapa on trobarem rampes força pronunciades i que trencaran el mite del perfil planer de la ruta del Danubi. Passarem per poblacions com Sigmaringen de molta bellesa arquitectònica (1).

Descripció de l'etapa:
Hem de retrocedir i tornar a creuar el pont per retrobar la ruta. L’inici de l’etapa es desenvolupa per una pista de terra arbrada molt refrescant. En poca estona ens trobarem les primeres rampes força pronunciades que haurem de prendre amb vitalitat. Seguidament anem afrontant diverses pujades i baixades tot passant per esplèndids boscos fins arribar a Gutenstein. A partir d’aquesta població la vall s’eixampla i ens apropa a la població de Sigmaringen (1). Parada obligatòria per fer un tomb pel centre d’aquesta bella població. Desprès d’un petit repòs seguim fent ruta i passem per les poblacions de Sigmaringendorf, Scheer i Mengen. Més endavant quan es creua la carretera que enllaça Ertingen amb Binzwangen hi trobarem dos opcions: la primera consisteix en passar al marge esquerra, que circula properament a Binzwangen; i la segona consisteix en continuar pel marge dret sense entrar a la poblacio esmentada. Naltros vam optar per l'opcio dreta sense més dilació. Arribem a Riedlingen on ens instal•lem i ens preparem per fer un tomb per la població. Riedlingen és una bella població que disposa d’un centre urbà amb edificis d’interès històric, on podrem observar les seves façanes de murs entramats tant espectaculars.
Comentaris:
(1) Sigmaringen té un centre històric molt atractiu complementat amb l’espectacular castell de Sigmaringen que fou l’última seu del govern col•laboracionista francès durant la segona Guerra Mundial.

Allotjament:
Fem nit en una mena de càmping proper al centre. En realitat és una instal•lació esportiva per la pràctica del tenis, però que disposen d’una àrea d’acampada força tranqui-la. Hi ha un segon càmping situat a uns dos quilometres més o menys.

Breu:
Aquesta segona etapa ens ha trencat el mite del Danubi planer, fent-nos suar una mica més del previst. Seguim ampliant el concepte de la bona pràctica i del respecte que tenen aquesta gent pel món de la bicicleta. En el transcurs de les etapes anem coincidint amb diversos grups de danubians, uns cops els adelantem i d’altres ens rebassen, va formant part de la rutina de cada etapa.

Print Friendly and PDF