5a etapa  |  Dillingen - Neuburg
El Danubi en BTT






Continuem per terres de Bavària

Fitxa de l’etapa:
Distància: 75 km.
Senyalització: perfecta
Ruta: Dillingen-Steinheim-Hochstadt-Blindheim-Rettingen-Donauworth-Marxheim-Riedensheim-Neuburg

Presentació de l'etapa:
Una etapa amb poblacions i paisatges molt interessants, però la pluja ha diluït les expectatives desitjades; fent l’etapa bastant incòmoda. Igualment la meitat del grup hem agafat el tren per indisposició d’un dels membres de l’equip.

Descripció de l'etapa:
Després de recollir els estris ben xops, donat que en tota la nit no ha parat de ploure, comencem l’etapa d’avui, uns en tren i els altres en bicicleta. L’etapa transcorre per poblacions amb el suficient encant per parar a totes elles, però es preferible aturar-se a Donauworth (1) que concentra la part més gran de l’atractiu turístic de l’etapa. Així dons deixem enrere Hochstadt i entre grands llacs, petites poblacions i camps de conreu arribem a Donauworth (1); on podrem prendre l’àpat i fer un tomb per aquesta espectacular població d’edificis singulars i de gran interès arquitectònic. Reprenem la marxa mentre superem suaus desnivells fins arribar a Marxheim. Des d’aquesta població fins a Bertoldsheim anirem per una pista de terra enganxada a la vora del Donau. Després ja per pista asfaltada arribarem fins a la monumental població de Neuburg (2).

Comentaris:
(1) Donauwörth, també anomenada la “perla del Danubi bàvar” és una de les dos capitals del districte Danubio-Ries.
(2) Resulta impossible passar sense aturar-se a Neuburg, perquè és un dels llocs més bells del sud d’Alemanya amb el seu nucli urbà on podrem observar la magnificència de la seva plaça Karlsplatz d’estil barroc i renaixentista.

Allotjament:
Ha Neuburg hi ha un alberg i dos càmpings. Naltros fem nit al club de piragüisme que disposa de una zona de càmping prou acollidora.

Breu:
Una etapa dividida per l’ indisposició momentània d’un dels components de l’equip. Un cop superats tots els obstacles ens tornem a juntar al càmping i anem a fer un tomb per la monumental població de Neuburg (2).

Print Friendly and PDF