6a etapa  |  Neuburg - Neustadt (Donau)
El Danubi en BTT






Un Danubi més industrialitzat

Fitxa de l’etapa:
Distància: 62 km.
Senyalització: perfecta
Ruta: Neuburg-Weichering-Ingolstadt-Kleinmehring-Pförring-Neustadt (Donau)

Presentació de l'etapa:
En aquesta etapa trobarem un Danubi més obrer amb una amplada ja considerable, on trobem grans fàbriques amb unes xemeneies molt elevades; potser, si busquem alguna similitud s’ha semblen a les que hi ha a la portada dels disc "Animals" de Pink Floyd.

Descripció de l'etapa:
Abandonem Neuburg per la vora del càmping tot seguint una pista per una zona boscosa fins a Weichering. Uns quilometres més i travessem la gran ciutat de Ingolstadt (1-2) amb una fortalesa i un nucli urbà molt interessants, on fem un petit tomb. Les enormes xemeneies ens aniran marcant el camí a seguir entre les poblacions de Kleinmehring i Pförring. El Danubi es torna ample i industrialitzat i les grans fàbriques són el testimoni. Durant el camí trobarem una infinitat de racons amb bancs per seure que ofereixen tranqui-les vistes al Danubi i que ens permetran fer l’àpat de la jornada per recuperar forces. Tal com comentava a la presentació de l’etapa, aquestes xemeneies m’he evocaven, per la seva silueta, la portada dels disc "Animals" de Pink Floyd. Seguim avançant i restant quilometres fins arribar a Pförring. Des d’aquesta població anem ciclant per una amplia pista de terra que circula uns metres per sobre del nivell del riu i molt propera al la seva riba; tot oferint una visió molt ampla del mateix. Uns quilometres més i arribem a Neustadt a.d. Donau com a final d’etapa. Una població de poca rellevància, senzilla i tranqui-la.

Comentaris:
(1) La seva famosa muralla de la ciutat tant sols han va ser superada per les tropes de Napoleó Bonaparte.
(2) Ingolstadt es mencionada en la célebre obra de Mary Shelley, "Frankenstein"; és l’indret de naixement d’aquest monstre generat pel imaginari doctor Victor Frankenstein.

Allotjament:
S’ha de prendre la carretera que es dirigeix cap a Bad Gögging. Plantem la tenda a un tranquil i familiar càmping que es troba a les afores de Neustadt.

Breu:
Acostumats al poc respecte dels conductors de vehicles a motor, a més de la inexistent atenció que les autoritats presten al nostre país pel món de la bicicleta, com alternativa de turisme i transport; eleva quasi a l’infinit la nostra admiració per aquests països. On donen tot tipus de facilitats, tot oferint una senyalització i uns carrils exclusius per a ciclistes que podem qualificar d’excel•lents. Unes autoritats que sàviament cuiden aquest tipus de turisme amb un ampli ventall de al•licients.

Print Friendly and PDF