7a etapa  |  Neustadt (Donau) - Regensburg
El Danubi en BTT






Una etapa terrestre i fluvial 

Fitxa de l’etapa: 
Distància: 55 km.
Senyalització: perfecta 
Ruta: Neustadt-Bad Gögging-Weltenburg-Kelheim-Poikam-Matting-Regensburg

Presentació de l'etapa: 
Una etapa molt distreta on combinarem la bicicleta amb la navegació pel Danubi a bord d’un petit creuer. Igualment en aquesta etapa visitarem dos indrets de gran interès turístic com l’abadia de Weltenburg (1) i la població de Regensburg (2).

Descripció de l'etapa: 
Sortim del càmping amb direcció a Weltenburg tot passant per les poblacions de Bad Gögging i Staubing mentre el paisatge es va encaixonant fins arribar al monestir de Weltenburg (1). Arribats al monestir fem un tomb turístic i òbviament prenem una cervesa negra que no deixa de ser un dels seus principals atractius; podem certificar que la cervesa està molt bona. Per sortir d’aquest indret tenim dues opcions: la primera passa per seguir amb bicicleta per carretera amunt superant un fort desnivell per després davallar decididament amb un recorregut de 6,50 quilometres; la segona passa per prendre un vaixell que ens durà plàcidament fins a la població de Kelheim. Naltros optem per la segona opció, que ens ha permès navegar per les gorges del “Danubi” mentre gaudim del paisatge i d’una perspectiva diferent. Es recomanable situar-se davant del vaixell per obtindre les millors vistes de tot el que ens envolta. Un cop fet el desembarcament a Kelheim, donem un tomb per aquesta bella població i tot seguit sortim cap a Regensburg (2) resseguint el marge esquerra del riu. A la població de Poikam ens mudem al marge dret per continuar pedalant per un paisatge amable. Arribant a Regensburg (2) el marge del riu s’omple de vida; un munt de gent gaudeix del riu, uns prenen el sol i d’altres practiquen tot tipus d’activitats esportives. Anem fent quilometres mentre travessem aquesta monumental i preciosa població a la recerca del nostre allotjament per establir-nos còmodament. En aquest allotjament ens prendrem una jornada de descans i recuperació mentre aprofitem per visitar aquesta preciosa població declarada patrimoni de la humanitat. 

Comentaris: 
(1) El Monestir benedictí de Weltenburg, la més antiga abadia de Baviera, fou fundada al voltant de l’any 600 pels monjos de S. Columbano y es troba a l’entrada de les espectaculars gorges del Danubi i en les faldilles septentrionals del Arzberg, l’antiga colònia celta de Artobriga. Igualment la seva fama recau en la seva esplèndida cervesa negra, elaborada a la cerveseria més antiga dins d’un monestir.
(2) Ratisbona (en alemany Regensburg) és una ciutat de l’Est de Baviera, en la confluència dels rius Danubi i Regen, on trobarem el seu centre històric que fou declarat Patrimoni de la Humanitat des del 13 de juliol de 2006. Una ciutat que no es va industrialitzar, cosa que la va salvar de convertir-se en objectiu dels bombardejos dels aliats de la Segona Guerra Mundial.

Allotjament: 
Donat que ens prenem un dia de repòs-turisme i bugaderia, ens allotgem al Alberg Kultur & Jugendherberge molt proper al centre i que ens ofereix tot tipus de comoditats.

Breu: 
Una etapa interessant amb diversos ingredients que la fan molt entretinguda. Les primeres imatges de Ratisbona (2) son espectaculars, demà ens passejarem per aquesta encisadora ciutat. Una primera jornada de repòs, que desprès de 448 quilometres ens permetrà recuperar forces per afrontar la resta del viatge.

Print Friendly and PDF