8a etapa  |  Regensburg - Kleinschwarzach
El Danubi en BTT






Una etapa amb amples vistes 

Fitxa de l’etapa: 
Distància: 90 km.
Senyalització: perfecta 
Ruta: Regensburg-Tegerheim-Donaustauf-Frenkofen-Pondorf-Straubing-Bogen-Pfelling-Mariaposching-Kleinschwarzach

Presentació de l'etapa: Una etapa amb uns paisatges amplis per on anirem pedalant plàcidament gaudint, en tot moment, del panorama. Cal destacar que la ruta d’avui passa per la vora de Walhalla (1). Un dels objectius d’avui consisteix en fer l’àpat a l’interessant població de Straubing (2) i tot seguit, anar fent via fins a Kleinschwarzach, una petita població perduda on podrem tastar l’ambient més rural d’aquestes contrades.

Descripció de l'etapa:
Sortim del confortable alberg i abandonem la preciosa ciutat de Ratisbona pel marge esquerra del Danubi. No gaire lluny, passat Tegerheim, a l’alçada de Donaustaauf i damunt d’un turó veurem l’espectacular edifici anomenat Walhalla (2) que simula un famós temple grec. No ens entretenim gaire doncs l’etapa d’avui és prou llarga. Una etapa amb paisatges amplis que ens ofereixen unes vistes relaxants i d’una gran bellesa. Avancem tot passant per petites poblacions rurals fins arribar, un cop creuat el riu, a Straubing (2). Monumental i preciosa ciutat on reposem asseguts a la seva plaça central mentre contemplen la seva monumental arquitectura i prenem l’àpat del dia. Abandonem aquesta població creuant el riu pel pont de Hornstorf, aquí el Danubi ja presenta un ample caudal. Avui la climatologia es força variada permetent-nos ciclar còmodament i anar empassant un quilòmetre rere l’altre. Altre cop anem travessant petites i acollidores poblacions rurals fins arribar a Kleinschwarzach. Un poble amb quatre cases contades i un càmping familiar on farem nit.

Comentaris:
(1) El Walhalla és un imponent temple neoclàssic amb el propòsit de ser un monument així com un mostrador de il•lustres i distingits germànics. Un edifici concebut pel Princep Ludwig I de Baviera, la seva construcció data entre els anys 1830 i 1842. El Walhalla deu el seu nom al Hall dels Deus equivalent al Olimp grec. Un edifici que és una copia perfecta del Partenón d’Atenes, sostingut per 52 columnes dòriques. En el seu interior alberga bustos de 130 il•lustres alemanys amb un recorregut de 2000 anys d’història. El més antic que es troba és Arminius, victoriós en la batalla de la selva de Teutoburgo en el any 9 d.C.
(2) Preciosa ciutat antiga amb un centre molt atractiu presidit per l’esvelta torre de Stadtturm amb una alçada de 60 metres. Igualment podem visitar l’ajuntament que data del segle XIV així com les nombroses terrasses i comerços.

Allotjament:
A la població de Kleinschwarzach hi ha quatre cases i un càmping. Un còmode càmping de caire familiar on posarem a proba els nostres coneixements d’alemany amb la finalitat de poder tastar una gastronomia força casolana.

Breu: 
Una etapa còmode i planera amb la interessant visita a Straubing, monumental ciutat germana. Anem veient que quasi totes les ciutats tenen la mateixa estructura urbanística, disposant una monumental gran plaça central que concentra tots els esdeveniments. Demà arribem a Passau, ciutat fronterera que ens donarà l’entrada al país Austríac.

Print Friendly and PDF