9a etapa  |  Kleinschwarzach - Passau
El Danubi en BTT






El Danubi com a protagonista

Fitxa de l’etapa:
Distància: 67 km.
Senyalització: perfecta 
Ruta: Kleinschwarzach-Deggendorf-Winzer-Mitterndorf-Vilshofen-Windorf-Passau

Presentació de l'etapa: 
Una etapa molt propera al Danubi. Un riu cada cop més ample, on veurem les primeres centrals hidroelèctriques i les enormes encluses que pugen i baixen els vaixells de mercaderies que hi transiten habitualment. Arribarem a Passau (1) pel marge dret del riu observant les acolorides façanes d’aquesta encisadora ciutat fronterera.

Descripció de l'etapa:
Abandonem l’acollidor càmping compartint una carretera força transitada i fent aquest tram bastant incòmode fins a Metten on trobarem un carril bici com sol ser l’habitual. Més endavant passem per la bonica població de Deggendorf. Aquesta etapa permet ciclar per ambdues bandes del riu, naltros ens hem decidit pel marge esquerra, que entre altres cosses, eludeix fer un gran volt per tal d’evitar un gran meandre on s’ubica la població d’Aichet. Anem paint quilometres plàcidament tot gaudint de les amples vistes del Danubi. Avui l’àpat del dia el prenem estirats a la gespa, vora del riu i gaudint d’un magnífic dia solejat. Passat Schalding trobarem la central hidroelèctrica de Maierhof amb les seves enormes encluses que permeten als vaixells superar els desnivells i continuar el seu trajecte. Aprofitem per passar per damunt d’aquesta presa i canviar de marge per afrontar l’entrada a la propera ciutat de Passau (1). L’entrada a la ciutat és espectacular: el marge esquerre està format per una filera de típiques cases acolorides i el marge dret se’ns obra la monumental ciutat amb la plaça del mercat, l’ajuntament i els seus retorçats carrerons plens de reclams turístics de tota mena per on ens deixem perdre fins al vespre. Demà abondarem les terres alemanyes i iniciem la travessa per les terres del país austríac.

Comentaris: 
(1) Passau, ciutat de la baixa Baviera, fronterera amb Àustria. Anomenada també la ciutat dels treus rius: l’Eno amb la seva aigua de color verd provinent dels Alps, el Danubi amb les seves aigües blaves i l’Ilz amb la seva aigua de color negre provinent d’una zona pantanosa. Aquesta confluència es pot veure perfectament passejant per la plaça situada a la punta Est de la ciutat. Passau és una ciutat especial, Humboldt la va anomenar com una de les ciutats més boniques d’Europa. Passau també es una ciutat que acull diferents museus, el castell de Boiotro i la catedral de Sant Esteban, construïda a l’any 997, que té entre altres atractius l’òrgan més gran del món amb 17.774 tubs i 233 registres.

Allotjament: 
A Passau hi trobarem un alberg i un càmping. El dia està climatològicament obert i ens convida a fer nit al càmping. Aquest càmping està situat al Nord-est de la ciutat i es troba ubicat en un acollidor marge a la vora del riu. Per arribar-hi haurem de superar un curt i fort desnivell.

Breu:
Els forts desnivells de les primeres etapes ja són història i es circula molt més proper al riu. També hem pogut comprovar que pel Danubi hi ha un gran trànsit de vaixells de tota mena, llots de gaudi, embarcacions a motor i vaixells de mercaderies. Passau també se’ns ha presentat com una preciosa ciutat amb un centre molt acollidor. Demà passem frontera i canviem de registre per terres austríaques.

  Print Friendly and PDF