Balandrau  2583






Un cim de vistes 

El Balandrau s’erigeix com un magnífic mirador de les capçaleres dels rius Ter i Fresser. Un cim modest però estratègicament ubicat per reconèixer un grapat de cims, entre d’altres: Pedraforca, Puigsacalm, Taga, Puigmal, Torreneules, Noufonts, Pic de l’infern, Bastiments i fins i tot l’inconfusible serralada de Montserrat.

Distancia: 675 metres

Desnivell: 10,20 Km

Aproximació: 
S’arriba amb cotxe fins a Tregurà de Dalt. Travessem aquest poble i prenem una pista apta per tot tipus de vehicles. Seguim fins al Collet de la Gralla on deixarem el vehicle. En aquest punt hi ha un rètol que assenyala el refugi de Coma de Vaca.

Ruta: 
Collet de la Gralla – Collada del Castell dels Moros – Collada de Fontlletera – Fontlletera – Coll dels Tres Pics – Tres Pics – Balandrau – Serrat de Granollers – Pista – Collet de la Gralla

Recorregut: 
Situats al Collet de la Gralla prenem un ample camí que surt per la dreta que reconeixerem perquè esta barrat el pas. Seguim sense pèrdua aquest camí tot passant pels colls del Castell dels Moros i de la Fontlletera. Mentre pugem suaument gaudim de la vista dels cims que tenim al davant i que formen una mena de barrera. Passat la Fontlletera el camí s’enfila una mica per arribar al Coll dels Tres Pics on trobarem una mena d’antena. En aquest punt gaudirem de la bella estampa del Torreneules així com de la vall que se’ns desplega al davant i on s’ubica el refugi de Coma de Vaca. Abandonem aquest camí i girem a mà esquerra per anar remuntant la carena. La ruta és molt evident i no presenta cap dubte. Mentre superem els Tres Pics les vistes es van eixamplant oferint-nos una visió panoràmica de tota la zona. Seguim sense cap dificultat fins al cim, en aquest cas coronat per una senyera i el típic punt geodèsic. El dia continua esplèndid i aquí dalt ens podem recrear força estona enumerant tots el cims que es divisen; l’esvelt Torreneules, el famós Puigmal, el majestuós Bastiments, el feréstec Pic de l’Infern, entre d’altres. Unes quantes fotos i reprenem el retorn. En aquest cas baixem pel Serrat de Granollers per canviar de perspectives i fer una ruta una circular. La baixada se’ns presenta sense complicacions i si estem atents podrem observar algun que altre isard sempre en estat d’alerta. Anem seguint unes fites, pel fil del serrat fins a la pista que uneix Pardines amb Tregurà. Prenem aquesta pista a mà esquerra que ens durà fins al Collet de la Gralla on hem deixat el vehicle.

Breu:
Un dia esplèndid ens ha permès gaudir en tots els sentits de la muntanya. Ja teníem moltes ganes de trepitjar neu. Dalt del cim hem pogut gaudir d’unes magnifiques vistes, ens hem passat una bona estona reconeixent cims. Tot plegat una perfecta jornada de muntanya.

El grup: David – Jordi – Josep – Mercè

     Print Friendly and PDF