Cresta Tio Maria






Una cresta tant curta com peculiar 

Accés: 
Des de Balaguer hem de prendre la carretera direcció Tremp (C-13). Abans d’arribar al poble de Camarasa hi trobem un desviament a mà esquerra direcció a Sant Llorenç de Montgai. Hem de seguir per aquesta carretera i quan siguem a tocar de la Paret del Cilindre, quasi arribant al poble, trobarem un descampat a mà dreta on deixarem el vehicle.

Aproximació:
 Prenem el corriol amunt com si anéssim a la Paret de la Formiguera i abans de desviar-nos a l’esquerra per creuar la riera, seguim recte pel mateix corriol fins a la base de la cresta on veurem els primers parabolts.

Cresta:
Via Tio Maria, 155 metres aprox. Amb una corda de 60 metres + cintes ja en tenim prou per anar fent, doncs la cresta es troba generosament equipada. Tret del pas clau de V+ del 3er llarg, al nostre entendre, la resta de la via es troba sobre-protegida fent-la una via idònia per la iniciació.
La cresta es composa de 4 llargs que podríem dividir de la següent manera:
1er tram  (20 metres) : simple tràmit que es pot fer tranquil•lament com a grimpada
2on tram (45 metres) : traçat interessant amb bonics passos de IV
3er tram  (40 metres) : la cresta s’enfila i trobem el pas clau amb un V+ més atlètic que tècnic
4rt tram   (50 metres) : maco i senzill pel fil de la cresta amb bones vistes de la zona

Descens:
Tot sortint de la cresta a mà esquerra veurem una fita i un corriol que en direcció a la via de tren, va serpentejant avall fins a retornar al corriol de pujada.

Breu:
La previsió meteorològica anunciava un dia radiant després d’un parell de setmanes de pluges abundants. La realitat va ser que no vam veure el sol en tot el dia, endinsats en una boira emprenyadora sense cap mena de resistència. La boira apart de treure-li interès a la cresta, li afegia una mica d’humitat a la roca. Així doncs, vam engestir la cresta una mica garratibats, les mans fredes i poca concentració. Potser amb millor temps haguéssim complementat la jornada amb alguna escalada per la zona. Sant Llorenç de Montgai se’ns ha mostrat com un bonic indret amb moltes opcions pels esports d’aventura.

La cordada: PeP & PeP


  Print Friendly and PDF