La Momieta
via Normal  V

Una de les vies normals més boniques de Montserrat 

Montserrat / Zona Sant Benet / La Momieta / Via Normal

Aproximació: 1 hora aprox.
Sortim del Monestir i enfilem cap al Pas dels Francesos. Arribem fins al Pla de Santa Anna on ens desviem a mà dreta cap al refugi de Sant Benet. Prenem el camí que surt en direcció a la Mòmia per una porta amb una reixa de ferro. En poca estona el camí es divideix i prenem el de la dreta amb direcció Trinitat. Passem propers als desploms de la Trumfa i de seguida prenem un corriol a mà esquerra que seguirem fins a peu de via.

Llargs: 
L1 20 m V / IV- / V
entrada  difícil i flanqueig delicat 
L2 30 m V / IV+ / IV- / III
sortim per la dreta de la reunió, llarg més finet
L3 40 m IV
busquem el díedre amb sabines per llaçar

Descens: 
A primera vista hi ha una instal•lació molt precària. Cal anar a buscar una bona instal•lació situada en direcció a la canal amb la veïna Mòmia. Una instal•lació incòmoda que està ubicada bastant abaix, cal anar amb compte. Un primer ràpel de 25 metres ens deixa al coll de la canal i a continuació un segon ràpel de 40 metres ens deixa a peu de via.

Breu: 
Una magnifica via normal amb un traçat evidentment lògic. Encongida al costat de la immensa mola de La Mòmia, La Momieta no deixa de tenir una silueta prou captivadora. Meteorològicament no donàvem ni un “duro” pel dia, però un cop ubicats a peu de via el dia s’ha obert espectacularment oferint-nos una perfecta jornada d’escalada. Màximes sensacions a la roca i unes vistes sensacionals, no es pot demanar més. Com diuen, potser sigui una de les vies normals més boniques de Montserrat.

Cordada: PeP i PeP

Print Friendly and PDF

1 comentari:

  1. Ei col.legues!!! a la descripció dels llargs, al segon, se us a "colat" un VI+... Una de dos, o la penya us fotrà els trastos al cap o s'acolloniran i no aniran!!! hehehehehe
    Salut i bones escalades!!!!

    ResponElimina