Volta per Sant Llorenç del Munt
Cau dels Emboscats - Queixal Corcat - Roca Encavalcada - Màquina de Tren






Volta x Sant Llorenç [a la descoberta] 

El Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac és un parc natural format pel massís de Sant Llorenç del Munt i la serra de l'Obac. Té una superfície protegida de 13.694 ha, repartides entre les comarques del Bages, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental. Els seus cims principals són el Montcau (1.057 m) i la Mola (1.102 m). El singular paisatge del parc està format per cingles i monòlits de conglomerat rogenc que contrasten amb el verd de les pinedes i els alzinars que colonitzen els faldars i les canals de la muntanya. El monestir de Sant Llorenç del Munt, bastit al cim de la Mola, és el monument més emblemàtic d'un massís on també són abundants les restes arqueològiques neolítiques i les masies de gran port. 

Desnivell: +/- 1.460 metres aprox.

Distància: 10,75 Km. aprox.

Punt de partida: El Marquet de les Roques.
Carretera de Castellar del Valles a Sant Llorenç Savall. Propers a Sant Llorenç Savall trobarem una bifurcació que ens assenyala el Marquet de les Roques. Un indret preparat amb un ampli aparcament.

Ruta: 
Marquet de les Roques – Torrent de Llor - Collet de Llor - Agulles de Finestrelles – Carena dels Emprius - Cau dels Emboscats – Queixal Corcat – Carena dels Emprius - Agulles de Finestrelles – Collet del Llor – Coll d’Eres - Les Fogueroses – Roca Encavalcada – Canal de Tanca – La Morella – Canal de la Revella – Màquina de Tren – Marquet de les Roques

Recorregut: 
Sortim del pàrquing per la pista i seguidament prenem el Torrent del Llor per anar a buscar el collet de Llor. En direcció al collet esmentat trobarem una font per a refrescar-nos si convé. Arribem al collet de Llor i girem a mà dreta, en direcció a les agulles de Finestrelles. Arribant al cap damunt regirem a mà esquerra, entre roques encaixonades, per sortir a la Carena dels Emprius; una ampla carena on es despleguen unes bones vistes del Montcau, Montserrat i tot el Pirineu encara força innivat. Avancem una mica, atents, per trobar el corriol que ens du al Cau dels Emboscats. Un cau al que ens podem endinsar, sense gaire dificultat amb l’ajuda de un parell d’esglaons. A la sortida, tornem a la carena i seguim uns metres més endavant, altre cop atents, per trobar el corriol que ens du al Queixal Corcat. El voltem pel seu costat esquerra i ens endinsem pel seu interior, força estret, per on sortirem dalt del mateix. Ara retornem a la Carena dels Emprius i guaitem pel seu voltant abans de retornar al Collet de Llor pel mateix camí. Des del coll esmentat seguim recte en direcció al Coll d’Eres. Passem propers a les Coves de Simanya i tot seguit arribem a la cruïlla del Coll d’Eres, un encreuament força freqüentat per la proximitat del Montcau i punt de pas de la ruta habitual entre el Coll d’Estenalles i La Mola. Prenem el sender en direcció a La Mola i en poca estona, veurem un trencall que es bifurca per l’esquerra. Prenem aquest camí, més endavant poc definit, que davalla en direcció a Les Fogueroses. A la proximitat de El Paller, hem de trobar un corriol que baixa decididament fins la proximitat de la Roca Encavalcada. Un joc de roques que mantenen en equilibri aquesta roca formant una singular formació. Si ens desplacem una mica pel seu voltant podrem observar l’Agulla Mitjana i l’Agulla Petita amb una creu que la corona. Ara retornem al camí anterior i enfilem cap a la Canal de Tanca per corriols poc definits, on anem regirant cap a l’esquerra per anar a cercar La Morella. Ens apropem fins a La Morella i al seu voltant, gaudim de les bones vistes de La Mola, Morral del Drac i Turó de les 9 cabres entre d’altres formacions. Tornem enrere i prenem un camí que davalla per la Canal de la Revella. Un camí que ens durà còmodament pel mig de preciosos boscos. Passem propers a La Màquina de Tren, un altra coneguda formació que dóna caràcter a tota aquesta vessant del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt. En poca estona arribem al pàrquing, punt d’inici de la caminada.

Breu:
Un ruta a la descoberta. Un parc proper a la ciutat amb una infinitat de camins i curiositats per descobrir. Potser per la seva gran quantitat de camins i corriols, cal l’ajuda de mapes i/o aparells gps per la recerca dels objectius. Tot plegat una perfecta jornada de muntanya.

Els caminants: 
Anna – Aurora – David – Gloria – Jesús – Josep - Sergi

  Print Friendly and PDF