Delta de l'Ebre


Birding total pel Delta de l’Ebre 

El Parc Natural del Delta de l'Ebre es troba a la desembocadura del riu Ebre, a la província de Tarragona, a les comarques del Montsià i del Baix Ebre, a la part més meridional del Principat de Catalunya. Es va declarar espai protegit el 1983, i ampliat posteriorment el 1986 amb una extensió de 7.736 hectàrees. El Delta de l'Ebre és la zona humida més gran de Catalunya i una de les més importants de l'Europa Occidental, després del parc regional de La Camarga a França i el Parc nacional de Doñana al Sud d'Espanya. La humitat del Delta de l'Ebre és d'importància internacional per a vuit espècies de plantes i 69 de fauna vertebrada, essent la majoria aus. Hi ha nius de 95 espècies, on hivernen, reposen i s'alimenten durant les migracions de moltes altres espècies d'aus. El delta de l'Ebre té unes 325 espècies d'aus de les 600 existents a Europa. 

Situació: 
Per l’AP-7 o bé per la N-340 ens plantem al Delta de l’Ebre composat pels termes municipals de l'Ampolla, Amposta, Camarles, Deltebre, Sant Carles de la Ràpita i Sant Jaume d’Enveja.

Observació: 
L’Alfacada / Torre i Reserva l’Alfacada de MónNatura
L’Encanyissada / Mirador de l’Embut i Pont del Través
La Tancada / Espai Delta MónNatura i Salines de la Tancada
Badia dels Alfacs
Port de l’Illa de Mar
El Goleró
Bassa de les Olles
Les Madalenes
Mirador de La Tancada
Reserva Natural de Riet Vell

Breu: 
Sortida programada amb l’Abel Julien de l’ICO amb visita inclosa a l’Alfacada (reserva tancada amb visita concertada). Fantàstica jornada i mitja amb un munt d’espècies, algunes de noves per la meva llista. El dia solejat amb bona visibilitat, encara que ventós com és habitual per la zona. Poques fotografies doncs al Delta es recomanable dur un Cata en condicions per observar les aus amb prou claredat donada la distància on es troben. Igualment s’ha de dir que cal bellugar-se en cotxe per  veure els diferents indrets situats en diversos àmbits. D’altre banda cada any és celebra el DBF “Delta Birding Festival”, festival de primera magnitud en el món ornitòleg,  que ens permetrà assistir a un munt de conferencies i exposicions. Igualment hi ha diverses sortides d’observació d’aus per terra i mar. Un festival del tot recomanable pels amants del pajareo.


  Print Friendly and PDF

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada