XXXVI Marxa Rupit - Taradell
Una caminada de les clàssiques que probablement sigui una de les més boniques pel seu paisatge, sobretot per l’espectacular sortida de sol, entre Rupit i Tavertet. Si a més, la boira baixa acompanya la fondalada dels cingles de Tavertet, les vistes són realment impressionants.

Desnivell: + 1.400 metres aprox.

Distància: 43,50 Km. aprox.

Punt de partida: Rupit.
Per anar a Rupit hi ha un servei d’autocars que surten des de Taradell. Per arribar a Taradell des de la C-17 s’ha de prendre la BV-5303 i seguidament la BV-5305 que ens duu fins a l’aparcament de la Carpa.

Ruta: 
Rupit - Tavertet - Pantà de Sau - Vilanova de Sau - Mirador de Sau - Salt de la Minyona - La Mina - Sant Llorenç dels Munts - Sant Julià de Vilatorta - Santuari de Puig-Agulla - L’Enclusa - Collet dels Tres Termes - Coll de la Mansa - Castell d’en Boix -Taradell

Estadístiques: Nombre total de participants 1.007

Recorregut:
 La sortida es dóna entre 2/4 de 7 i 2/4 de 8 del matí a Rupit. Encara de nit enfilem els primers metres en pujada mantinguda, s’ha de preveure dur el frontal. Arribant a Tavertet el dia comença a obrir-se, oferint-nos unes imatges del tot espectaculars. Una sortida de sol acompanyada de boires baixes fan d’aquest tram el més bonic amb diferencia de tota la ruta. Travessem Tavertet i davallem per la cinglera decididament, flanquejant els penya-segats. Xino-xano anem a trobar el Pantà de Sau que travessem per la pressa per anar a trobar unes llargues escales que pujant amb decisió. Anar fent camí fins a Vilanova de Sau, cingleres de Vilanova de Sau, Mare de Déu de les Cingles i el Salt de la Minyona, indrets que ens ofereixen unes vistes panoràmiques i espectaculars de les Guilleries i tot l’entorn. El dia és plenament solejat i obert, amb una temperatura idònia per trescar còmodament. Seguidament passem per Sant Llorenç dels Munts i a continuació ens arribem fins a Sant Julià de Vilatorta on es troba l’avituallament principal (botifarra, vi, caldo i cafè) on ens aturem una estona per recuperar forces i energies. Enfilem un altre cop la ruta en mantinguda pujada i amb la panxa plena que dificulta la marxa. Anem passant per pistes i corriols entre boscos, amb bones vistes del massís del Montseny fins a La Collada. Anem fent via i passem propers al Castell d’en Boix des d’on es divisa Taradell en la llunyania. Últims quilometres, que es fan més llargs del que caldria i arribem a Taradell punt i final de la caminada. Foto-finish i entrem al Centre Excursionista a recollir l’obsequi i prendre un petit avituallament d’acomiadament.

Breu: 
Una marxa de les clàssiques inevitables que hem faltava al currículum muntanyae. Esplèndida caminada, amb una distancia força assequible per entrar en aquest món de les caminades populars i caminades de resistència que tant d’èxit tenen al nostre país. Altre vegada cal dir que el primer tram des de Rupit a Tavertet ja val prou la marxa per la seva bellesa en tots els sentits. Igualment la marxa té un traçat que recorre paratges singulars i molt atractius. Un dia solejat ens ha permès gaudir d’una completa jornada de muntanya.

Els caminants: Josep & Josep

  Print Friendly and PDF

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada