Estany de Sils




Un dels espais recuperats per gaudir de la natura 

L'Estany de Sils és un espai natural protegit inclòs en el Pla d'Espais d'Interès Natural (PEIN) de Catalunya. Forma part de la Xarxa Europea d'Espais Naturals Natura 2000, que és el nucli de les polítiques europees de biodiversitat. Fins a mitjans del segle XIX els terrenys inclosos en aquest espai corresponien a un estany que fou dessecat per tal d'obtenir noves terres de conreu i lluitar contra el paludisme. Tanmateix, gràcies a les seves condicions d'especial humitat i inundabilitat, encara es conserven diverses espècies de flora i fauna característiques de zones humides. 

Situació: 
Des de la C-63 que va des de Maçanet de la Selva cap a Sant Feliu de Guíxols, prenem la carretera C-63 en direcció a Vidreres. Passem aquesta població i continuem per la mateixa carretera fins a Sils i ens dirigim a l’ampli aparcament situat a l’estació ferroviària on estacionem el vehicle.

Observació: 
Mirador
Aguaits (tres) de l’estany
Sèquia de Sils
Mirador de l’Observatori vell

Breu: 
Un agradable espai que disposa d’aguaits, boscos, miradors, rierols, ponts i camins que ronden per diferents habitats. Bon indret per “pajarear” tranquil•lament mentre anem circulant pels diferents recorreguts al gust que disposa.

Print Friendly and PDF