Puig d’en Cama  717





Trescant pel Baix Camp.

Desnivell: + 490 metres aprox. 

Distància: 11 Km. aprox. 

Punt de partida: 
Plaça del Molí del Rovellat a La Selva del Camp. 
Veure punt de partida a Google Maps

Ruta: 
Plaça del Molí del Rovellat, PR-SLC 157, Camí de Sant Pere, Camí del Rec, el Pont Alt, la Resclosa, Camí dels Banyadors, Camí de Sant Pere al Puig d'en Cama, Puig d’en Cama, Camí de Sant Pere al Puig d'en Cama, Sant Pere del Puig, Camí de Sant Pere Nou, Plaça del Molí del Rovellat 

Recorregut: 
Sortim de la Plaça del Molí del Rovellat, en sentit Nord-oest, pel camí de Sant Pere. 
En poca estona, ens desviem pel Camí del Rec, senyalitzat en tot moment per maques verdes i blanques. 
Transitem per aquest ben fresat camí fins el bonic Pon Alt, l’obra més visible del Rec, on hi ha una zona d'esbarjo amb taules i bancs. 
Continuem fins a la Resclosa, on abandonem per l’esquerra el Camí del Rec i continuem pel Camí dels Banyadors. 
Seguim una estona pel camí, força costerut, atents a un indicador de fusta que ens mena cap al Puig d’en Cama. 
Xau-xau, arribem al llom de la carena i enllacem amb el Camí de Sant Pere al Puig d'en Cama. Avancem per aquest camí que ens duu, sense pèrdua, al capdamunt del Puig d’en Cama. 
Cim Inclòs a la llista de “100 cims un repte d’altura” de la FEEC, proposta que ens fa conèixer i transitar per aquests cims de referència. 
El Puig d'en Cama és un pujol situat al terme de la Selva del Camp, tot el cim està damunt d'Almoster, comarca del Baix Camp i forma part dels primers estreps de les Muntanyes de Prades. 
Modest cim amb una alçada de 717 metres on podem trobar-hi un vèrtex geodèsic. 
Desfem el camí fins a la bifurcació per on havíem pujat pel Camí dels Banyadors i continuem recte pel Camí de Sant Pere al Puig d'en Cama. 
El camí va fent diversos tobogans en mantingut sentit Est, i ens duu directament fins a l’ermita de Sant Pere del Puig, que domina la vila de La Selva del Camp. 
A continuació, caminem pel Camí de Sant Pere Nou que fent ziga-zagues, ens duu novament a la Plaça del Molí del Rovellat.

Nota: 
El camí del Rec es un senderó que comprèn la canalització que portava aigua al poble, des de la Font Major fins els dipòsits. 
És un itinerari que segueix l’antic recorregut de l’aigua que abastia el poble de la Selva del Camp i els molins fariners que es trobaven en el seu recorregut. 
L’aigua del Rec també fou de vital importància per al desenvolupament de les activitats industrials de la vila, com és el cas dels terrissaires, la indústria de l’aiguardent o dels conreus d’avellaners, que han estat els principals ingressos del poble al llarg dels anys. 

Breu:
Una caminada senzilla, per anar fent, per les muntanyes de la serralada del Prelitoral. 
Una més de tantes rutes i camins que ens ajuden a transitar i conèixer més les entranyes d’aquestes contrades. 
Tot plegat, hem estirat les cames i hem fruit d’una bona caminada. 

Els caminants: Josep i Mercè

Print Friendly and PDF