Can Dunyó




Birding entre polígons industrials 

La bassa de Can Dunyo és una zona humida de Lliçà d'Amunt d'alt valor ecològic que ha esdevingut habitat d'ocells aquàtics i migratoris i nucli d'elevada biodiversitat que li confereix rellevància en la xarxa d'habitats d'interès natural. 
Envoltada d'una plana agrícola i de bosquines de ribera, la bassa i el seu entorn concentren un bon grapat d'espècies d'ocells de tota mena. 

Situació: Avinguda Tenes (Lliça de Vall)
Per la carretera C-155 abans d’entrar a Lliça de Vall, estacionem el vehicle al principi de l’avinguda esmentada, per iniciar la ruta. 

Observació: 
Aguait de Can Dunyó 
Bassa de Can Dunyó 
Bassa de Ca l’Orlau 
Bassa de les Torres 
Camps de conreu 

Nota: 
Per gestionar les aigües de pluja que es recullin en el polígon del sector Mango de Lliçà d'Amunt es va construir un tanc de tempesta, un dipòsit connectat a un col•lector, i una bassa de laminació, on s'acumula l'aigua per sortir al riu de manera pausada. 
Aquesta bassa, la Bassa de Can Dunyó, s'ha convertit en un espai natural i ha esdevingut un indret molt interessant per gaudir del medi natural de Lliçà d'Amunt. 
La gran superfície del polígon del sector Mango va requerir un disseny específic per gestionar les aigües de pluja que s'hi poden recollir. 
En aquest sentit cal destacar la construcció de dues instal•lacions destinades només a aquesta qüestió: un tanc de tempesta i una bassa de laminació. 

Breu: 
Enclotat entre polígons industrials i Lliça de Vall, Can Dunyó es una zona d’interès ornitològic que ha anat guanyat adeptes amb el pas dels anys. 
Un espai de visita recomanada, que cal preservar i fomentar per poder gaudir en el futur. 
Un indret peculiar on podem observar un munt d’espècies.

Print Friendly and PDF