Ferrada Teresina






Via directa a Sant Jeroni

Accés / Aproximació:
Per la carretera BP-1103, tant si venim de Can Maçana com de l'entrada a l'aparcament d'acces al Monestir, estacionem el vehicle al voltant de Santa Cecília. Veure punt a Google Maps.
Creuem la carretera i anem a cercar el GR-172. Abandonem el GR a l'Alçada de la Canal de Sant Jeroni i pugem per la mateixa fins a la Font de la Teula. Sortim momentàniament de la canal per un pas equipat fins tornar un altre cop a la canal. Arribem a una bifurcació i continuem per la dreta amb marques blaves poc visibles. En breu, trobem a mà dreta el característic esglaó serrat on s'inicia la via ferrada.

Dificultat:  K4
Via ferrada re-equipada l'any 2016

Retorn:
Per la Canal de Sant Jeroni, encara que hi han altres opcions, aquesta és la més senzilla. Davallem les escales i ens apropem fins a l'ermita i seguidament fins a la torre elèctrica. Ara, girem i davallem decididament, ja en la pròpia canal, fent ziga-zagues per terreny boscós. Anem trobant diversos passos equipats amb cadenes i escales. Amb més o menys ajuda, davallem fins que la tartera dona pas a un sender que ens conduirà sense pèrdua fins a Santa Cecília.

Breu:
Les vies ferrades de Montserrat tenen un concepte de dificultat afegida i estan concebudes amb un altre concepte. Bàsicament son més atlètiques i estan equipades escassament oferint passos bastant exigents. La Teresina és llarga i majoritàriament resta equipada per anar tirant de braços. Circula per diferents trams amb amb un sortit d’equipaments: cordes, cables, pont de roca natural, bosquets, canals, arbres, corriols, esglaons, cadenes, xemeneia i altres components força espectaculars. L'últim obstacle abans de sortir de la ferrada, una enclotada i vertical ximeneia, és el tram que presenta més dificultat. La ferrada finalitza al Mirador de Sant Jeroni, amb la sorpresa dels turistes i/o muntanyencs que de sobte veuen l’aparició de gent que surt del buit, equipada amb un grapat d’atuells. La Teresina no ens deixarà decebuts en cap sentit, una via ferrada força recomanable.

Els ferraters: Alex - Christine - Jordi - Josep - Mercè i Santi

Print Friendly and PDF