Barcelona - Premià de Mar - Barcelona






Costejant el Maresme

Nivell: Baix

Distància: 48 Km. aprox. (anada i tornada)

Desnivell: +130 metres aprox.

Itinerari:
El Guinardó - Portal de la Pau - Sant Adrià - Badalona - Montgat - Masnou - Premià de Mar - Masnou - Montgat - Badalona - Sant Adrià - El Guinardó

Recorregut:
Sortim del Portal de la Pau seguint tota la façana marítima de Barcelona fins al Parc del Fòrum. Passem pel Pont dels Molls que creua per sobre el port esportiu. Seguidament creuem el riu Besòs pel pont de l'avinguda Eduard Maristany. Seguidament passem per davant de les conegudes Tres Xemeneies de Besòs Sant Adrià i continuem fins al Pont de Petroli i la fàbrica d'Anís del Mono. Aquest últim tram encara guarda l'espirit industrial i resulta un xic desagraït, llàstima que no es decideixin a fer un corredor verd en condicions. Fem un cop d'ull al Pont del Petroli i continuem per Badalona en direcció a Montgat. Avui el desnivell és de cero patatero, cosa que ens permet anar guaitant tots els racons, xiringuitos, ports esportius i platges del maresme. Anem fent via i sortejant vianants per les interminables platges que conviden a una remullada. Després d'una bona estona, sense pèrdua i sense més complicacions arribem a Premià de Mar. Un cop superat el seu port esportiu, arribem a un xiringuito on prenem un refresc tot prenent el solet. Per continuar cap a Vilassar de Mar, s'ha de sortir i circular per la poc atractiva carretera N-II. Esperem que algun dia, també habilitin o facin l'enllaç per carrils bici com fora necessari. Avui no hi ha pressa, la ruta ho permet i tranquil·lament emprenem el retorn a la capital. Més ràpid, doncs ara el vent el tenim darrera, desfem tot el camí de l'anada fins al riu Besòs. En aquest punt, dissolem l'escamot i anem cadascú cap a casa seva.

Breu:
Una interessant i confortable passejada en bicicleta accessible per tots els nivells. Potser seria interessant, arranjar alguns trams desordenats i fer un gran cinturó verd que voregi la costa.


L'escamot: Anabel - Christine - Henk Jan - Josep - Oscar

Print Friendly and PDF