GR 83 - Camí del Nord
5a etapa / Les Planes d'Hostoles - Olot






Ficha tècnica de l’etapa:
Distància: 19km.
Desnivell positiu: 800 metres.
Desnivell negatiu: 600 metres
Dificultat dels trams de corriol: mitja-fàcil.


Presentació de l'etapa:
Originalment aquesta etapa comença a Sant Salvador de Puig-Alder amb un recorregut total de només 14km fins Olot. En aquest cas hem allargat el recorregut, desplaçant l'inici cap al sud: a Les Planes. Així equilibrem el quilometratge amb les demés etapes. Com l'etapa transita per el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, creiem que resultarà interessant viure de forma propera aquests fenòmens geològics, també abans d'arribar a Olot travessarem la Fageda d'en Jordà.

Descripció de l'etapa:

Sortirem de Les Planes d’Hostoles per el GR 83 en primera instancia. Creuarem la carretera C-63 per enlairar-nos pel Castell d’Hostoles i seguidament anirem tot carenant a buscar el Castell de Puig Alder. Desprès de les amplies vistes enllaçarem de nou amb el GR original pel Portet. Des del Portet seguirem per GR, passant per el Collet de Panosa i el Coll de Sarreia 851m abans de passar per el Volcà de Tià i més endavant la Font Pobra on podem fer un mos o directament dinar. Reprenem la marxa pel mateix GR fins a la falda del Volcà de Santa Margarida, on el tornarem a deixar-lo per ascendre al Volcà i baixar al seu cràter, on es trova l'ermita de Santa Margalida. A l'ermita seguirem per itinerari 1 del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa passant entre el Volcà del Croscat i el Volcà del Puig de Martinyà, abans d'endinsar-nos a la Fageda d'en Jordà i seguir per l'itinerari 3 fins la ciutat d'Olot final d'etapa.

Breu:
Una inici d’etapa amb variant obligada, pels castells d’Hostoles i Puig Alder, per tal d’evitar els primers quilometres de penosa carretera. Una etapa que ens ha permès veure a primera vista tota la zona volcànica amb esplèndides imatges. Tot just acabar l’etapa va començar a ploure tal i com era previst..

Print Friendly and PDF