Puig de Bassegoda  1374


El cim més característic de la Garrotxa

El Puig de Bassegoda o simplement el Bassegoda és un cim situat entre els municipis de Montagut a la comarca de la Garrotxa i el d'Albanyà a la de l'Alt Empordà. La seva característica forma punxeguda, la seva alçada i el fet d'estar aïllat dels altres cims més propers el fan fàcilment identificable.

Distancia: 17,30 Km.

Desnivell: ± 2.380 metres acumulat

Aproximació: Sadernes.
Ens apropem fins a Sadernesi seguim la pista que pasa al costat del hostal de Sadernes, fins el quart aparcament (a prop del pont d’en Valentí). Al començament de la pista hi ha una barrera que a l’estiu normalment es troba tancada. Al costat del pàrquing trobarem un rètol que ens assenyala el camí cap a Sant Aniol d’Aguja.

Ruta:
4rt aparcament – El Gomarell – El Goleró – Coll Roig – Can Principi – Corral del Principi – Puig de Bassegoda – Tartera – Coll de Riu – Mare de Déu de les Agulles – Can Agustí – 4rt aparcament

Recorregut:
Prenem el camí de Sant Aniol d’Aguja, resseguint el marge de la riera de Sant Aniol fins enllacar amb el GR11. Un inici de caminada on gaudirem d’un entorn humit amb formacions i basalts d’aigua fins un petit pont de fusta. Deixem enrere, potser la part més maca de la caminada fins a trobar el GR11. Mentre avancem, tot passant per la tartera, trobarem unes magnifiques vistes del Puig d’en Coll. Passem pel Coll Roig per anar a trobar Can Principi, una casa en runes, on fem una aturada tècnica mentre tenim al davant nostre el perfil del Puig de Bassegoda. Reprenem el camí, passant per les runes del corral de Can Principi fins una ample pista on regirem a mà dreta. Més endavant i trobem un rètol que ja ens indica el camí a seguir cap el cim. Un cop a la base del mateix s’ha de grimpar, sense cap dificultat i ajudats per esglaons i cadenes fins el cim del Bassegoda. Un cim ample on gaudirem de les sensacionals vistes del Canigó i d’altres cims més modestos però no menys atractius. Un cop coronat el cim i reposades les forces reprenem la marxa. S’ha de desgrimpar fins la base on reprendrem el camí a mà dreta tot buscant la tartera. Enfilem la mateixa que baixa decididament fins el Coll de Riu. Al esmentat coll prenem una pista que ens duria fins el cotxe, però més endavant la deixarem per endinsar-nos pel bosc i anar a trobar el Santuari de la Mare de Déu de les Agulles. Seguim el camí fins el Collet del Vinardell, un prat una mica perdedor i que dóna pas als següents prats situats a Can Agustí. Ja a peu de pista, seguim la mateixa tot passant per una abundant font per a refrescar-nos abans d’arribar a l’inici i punt final de la caminada.

Breu:
Un bon dia, ple de llum i sol. Una ruta circular, una volta llarga. Una excursió, que encara que el seu cim tingui una alçada modesta no deixa de ser menys exigent, així ho indica el desnivell resultant. Tot plegat una combinació perfecta per arrodonir el dia i gaudir d’una bona caminada per aquestes terres tan feréstecs i a la vegada acollidores.

Els caminaires: Anna – Felipe – Josep – Mercè - Zoe

Print Friendly and PDF

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada