Puig d'en Bullici  1907
Serra de Sant Bernabé



<



Ruta circular per la modesta serra de Sant Bernabé

La serra de Sant Bernabé és petita i s’estén en direcció Oest des del nucli de la població d’Abella. El modest Puig d’en Bullici ens ofereix unes esplèndides vistes sobre tota la Serra Cavallera fins el Taga així com, del Pedraforca, Puigmal, Balandrau, Font Lletera, Costabona, entre d’altres i el majestuós massís del Canigó.

Distancia: 10 Kms aprox.

Desnivell: 600 metres aprox.

Aproximació: Abella.
Des de la carretera de Camprodon a Setcases prenem a l’esquerra el trencant de La Roca. Seguim aquesta petita carretera fins l’Abella. Arribats a aquesta població, anirem a cercar la part més alta del poble pels seus costeruts carrers, on deixarem el cotxe al millor racó possible i on faci menys nosa.

Ruta: 
Abella – Sant Bernabé – Collada Fonda - Carena - Puig d’en Bullici – Pèl de ca – Pla d’en Rol – Collada Petita – Collada Verda – Refugi del pla de Catllar – Pista - Abella

Recorregut: 
Seguim per la carretera cimentada que en poca estona es transforma en pista de terra. Entrarem pel bosc quan per la nostra dreta s’incorpora una pista i just al nostre davant veiem l’inici de la serra de Sant Bernabé. Anem traçant per la carena sense cap dificultat tècnica, sempre remuntant i buscant el fil de la mateixa de la manera més evident. Un cop al Puig d’en Bullici gaudim de les vistes esmentades així com, de la Serra Cavallera des dels seus inicis a Camprodon fins al Taga i el seu antecessor Puig Estela. Seguim fins el turó següent anomenat Pèl-de-ca. Arribats en aquest punt iniciem el descens per la carena del serrat del Pla d’en Rol, tot seguint el tancat fins a la Collada Verda on trobarem la pista que ve de Pardines. Prenem la pista tot seguint la mateixa sense abandonar-la i arribar a la població d’Abella i punt d’inici.

Breu: 
Cal destacar la tranquil•litat i les vistes de la costeruda població d’Abella. Poca neu amb un dia tapadot i fred ens ha guarnit tota l’excursió, fins i tot unes petites volves de neu ens van acomiadar al final de la jornada. Bona caminada, tranquil•la, poc transitada, per muntanyes modestes, però que tenen en la seva modèstia el seu principal atractiu.

Els trescaires: Gloria – Josep – Jesús – Matilde – Mercè - Vicenç

Print Friendly and PDF