12a etapa  |  Grein - Krems
El Danubi en BTT






Una etapa completa 

Fitxa de l’etapa: 
Distància: 84 km.
Senyalització: perfecta 
Ruta: Grein-St Nikola-Sarmingstein-Hirschenau-Persenbeug-Marbach-Pöchlarn-Melk-Grimsing-Aggsbach Markt-Groisbach-Willendorf-Dürnstein-Krems

Presentació de l'etapa: 
Una etapa amb diferents ingredients: propera al Danubi amb amables paisatges, visita cultural a l’abadia de Melk (1), i ciclar pel mig de les famoses vinyes de la vall de Wachau (2). Tot plegat una complerta i entretinguda etapa. Una escletxa meteorològica ens ha permès trobar més l’encant de les coses que van succeint mentre pedaleges.

Descripció de l'etapa: 
Els primers 10 quilometres d’aquesta etapa són força desagradables pel fet de compartir-los amb el trànsit motoritzat. Arribats a St. Nikola ja tenim un carril bici exclusiu que segueix la vora del riu, rodejat de turons i precioses vistes del Danubi. Passem per la població de Persenbeug i seguim ciclant entre zones turístiques amb tot tipus de serveis doncs, aquestes etapes potser són de les més populars de la ruta del Danubi. Avancem fins al pont de Pöchlarn on ens indiquen la possibilitat d’anar fins a Melk per ambdues marges del riu. Per accedir a l’abadia passarem pel mig d’aquesta encisadora població plena a vessar de terrasses i turistes. És recomanable lligar bé les bicicletes i fer la pujada a peu pel mig dels carrerons per visitar còmodament els seus jardins i el seu interior. Una terrassa al voltant de l’abadia ens oferirà unes precioses vistes panoràmiques del Danubi i tot el seu entorn. Aprofitem l’avinentesa per fer l’àpat del dia. Un cop reprenem la marxa haurem de prendre el proper pont a mà esquerra per retornar al marge esquerra que ens durà a la nostra destinació. Els pròxims quilometres, que transcorren per la vall de Wachau (2) són per gaudir en tots els sentits. Un paisatge bucòlic amb pobles, esglésies i cases rurals envoltades de grans extensions de vinyes amb tots el seu ventall de registres de colors. Anem deixant enrere les poblacions de Grimsing, Aggsbach Markt, Groisbach i Willendorf, en aquesta última hi ha una replica de la famosa Venus prehistòrica. Seguim ciclant mentre les vinyes ens van escoltant el camí. Deixem enrere, també, Schwallenwach, Spitz i Weissenkirchen. Arribats a Dürnstein, es divisa el castell llunyà on Ricard Cor de Lleó va estar captiu. Fem els últims quilometres que resten fins a la ciutat de Krems on farem nit. 

Comentaris: 
(1) L’abadia de Melk o Stift Melk és una abadia benedictina situada a Melk, un dels monestirs cristians més famosos del món. Domina el Danubi dalt d’un penya-segat rocós, pròxim a la vall de Wachau. Fou fundada l’any 1089, quan Leopold II, suberà d’Àustria, va entregar un dels seus castells als monjos benedictins de l’abadia de Lambach. Al segle XII es va fundar una escola i la biblioteca de la abadia va conquerir ràpidament renom per la seva extensa col•lecció de manuscrits. La biblioteca té més de 100.000 volums i manuscrits, alguns d’ells daten del segle IX. El monestir fou també un referent en la producció de manuscrits. En el segle XV la abadia es va convertir en el centre de la Reforma de Melk, un moviment que va retornar cert vigor a la vida monàstica d’Àustria i el Sud de Alemanya. Des de 1625 l’abadia ha sigut membre de la Congregació Austríaca, actualment inclosa en la Confederació Benedictina.
(2) Wachau és una vall amb un paisatge d’alta visibilitat format pel Danubi. És un dels destins turístics més destacats de la baixa Àustria, ubicat entre les ciutats de Melk i Krems. Un lloc ben conegut és Dürnstein, on el rei Ricard Cor de Lleó d’Anglaterra va estar captiu pel duc Leopold V. Wachau fou inclòs a la llista de l’Unesco com patrimoni mundial en reconeixement a la seva història agrícola i arquitectònica. També es conegut per la seva producció d’albercocs i raïm, que s’utilitzen per produir especialment licors i vins de renom. Aquets vins tenen una gran elegància, derivada de les inclinades faldilles de pedra on les parres van ser plantades properes al Danubi.

Allotjament: 
A Krems hi ha un alberg i un càmping. Naltros triem l’opció de càmping. Un càmping situat a l’entrada de la ciutat amb bones instal•lacions, acollidor i proper al Danubi

Breu: 
L’etapa molt entretinguda. Tant entretinguda que avui arribem més tard del previst. Tot i que el cel estava força tapat, hem triat l’opció de càmping pensant que no tindríem tanta mala sort amb la meteo. Un cop plantades les tendes i tot l’arsenal, sortim per fer un tomb per la ciutat i prendre unes cerveses. Tot just, en aquest moment ha començat a ploure aquesta aigua fina tant emprenyadora, ja hi som.

  Print Friendly and PDF