IV Travessada Molins de Rei - Vilafranca






Una marxa cap a les terres del Penedès


Es tracta d'una iniciativa de la comissió organitzadora de la Molins de Rei - Montserrat, recollint el testimoni del Centre Excursionista del Penedès, que va commemorar el 150 aniversari de l'excursionisme a la seva comarca, el 13 d'abril de 2003, celebrant la gesta de Leandre Llorens i Enric Vidal, que varen fer aquesta equidistància, pel traçat del que hauria de ser la línia del tren que s'estava construint el 1853. Amb un itinerari molt similar al de la celebració dels nostres companys de Vilafranca, ens atrevim a dur a terme una alternativa en l'any sabàtic de la clàssica montserratina que celebrem cada dos anys, us presentem la IV Travessada de resistència, Molins de Rei - Vilafranca del Penedès, que passa en gran part, per camins, pistes, corriols i pobles de la comarca del Baix Llobregat i de l'Alt Penedès. 

Sortida: Es dóna a les 7:00 h des de l’Escola la Sínia (Passeig del Terraplè, 97 cantonada carrer de les Sínies)

Recorregut: 46,8 Km.

Desnivell: (±) 3.200 metres aprox.

Ruta: 
Molins de Rei – Font del Marge (La Palma de Cervelló) – Sant Ponç de Corbera – Urbanització El Lledoner – Coll d’Esteles – Serra de Riés - Coll de Garró – Les Gunyoles – Serra de les Gunyoles - L’Arboçar – Can Segarra - Vilafranca del Penedès

Estadístiques: 
Nombre total de participants: 825 participants i han acabat la marxa 794 participants.

Recorregut:
A les 07:00 en punt es dóna la sortida de la caminada. Els corredors surten a corre cuita, mentre els caminaires ens dirigim cap el pont que travessa l’A-2 per enfilar muntanya amunt per anar a buscar el coll de l’Ordal. Anirem deixant enrere La Palma de Cervelló, Sant Ponç de Corbera i la urbanització del Lledoner, així com molts d’altres petits nuclis urbanitzats. Arribem al coll de l’Ordal per un camí molt proper a la N-340. Abandonem el coll esmentat i ens dirigim cap al coll d’Esteles. Un coll que dóna pas a la Serra de Riés i que ens durà carenant una llarga estona fins al coll de Garró. Des d’aquest coll ens dirigim cap a Les Gunyoles on ens espera un generós picnic amb tot tipus de productes per renovar energies, fins i tot ens obsequiaran amb una copa de cava. Seguidament enfilem per la Serra de les Gunyoles fins als pobles de L’Arboçar de Dalt i de Baix i tot seguit fins a Can Segarra. Ara en baixada ens apropem fins a Can Torres i ja més planerament fins a Santa Maria dels Horts. Ja ens resten pocs quilometres i creuem l’AP-7 per dirigir-nos a l’estació de Vilafranca com a punt final d’aquesta caminada.

Breu:
Una caminada germana de la Molins de Rei – Montserrat. Germana en tots sentits, organització, avituallaments, simpatia, generositat i d’altres aspectes que fan que les caminades que organitzen aquest club siguin de les millors considerades dins del circuit de les caminades de resistència. Un esplèndid dia ens ha permès gaudir de tots els elements d’aquest tipus de marxes que has d’anar paint poc a poc, sense presa però sense pausa. Tot plegat una bona jornada de muntanya.

Els caminaires: Antonio - Jordi - Josep

     Print Friendly and PDF