La Corona de la Reina
via Aresta Brucs  III

Escalada Reial 

Montserrat / Zona Agulles / La Corona de la Reina / Via Aresta Brucs III

Aproximació: 50 minuts aprox.
L’aproximació descrita està pensada per combinar La Reina amb la Corona de la Reina, doncs l’ascensió de la primera ens situa tot just davant mateix de la Corona de la Reina. Des de Can Maçana ens apropem fins al refugi de Vicenç Barbé. Ara prenem un corriol en direcció Nord. En poca estona prenem un altre corriol que ens situa a peu de la Bitlla. Seguim en direcció Nord i passant la Bola de la Partió remuntem fins al coll entre aquesta última i La Reina. A continuació davallem un xic fins a peu de via.

Llargs : 
L1 30 m III 
per la dreta de la canaleta anant a buscar una savina situada entre les dues protuberàncies 

Descens: 
Dalt de l’agulla trobem un parrell de parabotls units amb una cinta i un petit maillon que ens permet fer un ràpel per la vessant contraria, d’uns 20 metres aproximadament. Un ràpel que ens situa al camí de la travessa o camí equipat de les Agulles i Frares Encantats.

Breu:
Unes agulles menys visitades, un xic oblidades i segurament no tant preuades dins d’aquest entorn privilegiat d’Agulles. Unes vies de tall clàssic 100% amb escasses assegurances i burils atrotinats difícils de veure. Terreny d’aventura, si ens cenyim a la pròpia Aresta Brucs, per anar intuint i cercant els burils. Vies solitàries, idònies per retrobar l’esperit dels aperturistes d’aquella època. Malgrat el dia rúfol, encara hem pogut escalar prou còmodes.
Xino-xano ens hem cruspit les agulles en el següent ordre:
(1) La Reina / via Aresta Brucs
(2) La Corona de la Reina / via Aresta Brucs
La jornada es por completar continuant amb la Boteruda del Gra. Unes agulles que ens ofereixen unes vistes immillorables de tota la zona d’Agulles i Frares Encantats. Tot plegat, altre cop, una perfecta jornada d’escalada.

Cordada: Josep i Esther

  Print Friendly and PDF

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada