La Reina
via Aresta Brucs  IV+

Escalada Reial 

Montserrat / Zona Agulles / La Reina / Via Aresta Brucs IV+

Aproximació: 50 minuts aprox.
Des de Can Maçana ens apropem fins al refugi de Vicenç Barbé. Ara prenem un corriol en direcció Nord. En poca estona prenem un altre corriol que ens situa a peu de la Bitlla. Seguim en direcció Nord i passant la Bola de la Partió remuntem fins al coll entre aquesta última i La Reina. A continuació davallem un xic fins a peu de via.

Llargs : 
L1 40 m III / IV / III
inici de via expo, per terreny d’aventura (poques assegurances) 
L2 30 m IV / III / IV+ / III
llarg més evident, sortim en flanqueig per la dreta més vertical (poques assegurances) 

Descens: 
Per la vessant contraria hi ha una precària instal•lació que caldria renovar. Un ràpel d’uns 20 metres aproximadament ens situa a un collet tot just davant de la Corona de la Reina.

Breu: 
Unes agulles menys visitades, un xic oblidades i segurament no tant preuades dins d’aquest entorn privilegiat d’Agulles. Unes vies de tall clàssic 100% amb escasses assegurances i burils atrotinats difícils de veure. Terreny d’aventura, si ens cenyim a la pròpia Aresta Brucs, per anar intuint i cercant els burils. Vies solitàries, idònies per retrobar l’esperit dels aperturistes d’aquella època. Malgrat el dia rúfol, encara hem pogut escalar prou còmodes.
Xino-xano ens hem cruspit les agulles en el següent ordre:
(1) La Reina / via Aresta Brucs
(2) La Corona de la Reina / via Aresta Brucs
La jornada es pot completar continuant amb la Boteruda del Gra. Unes agulles que ens ofereixen unes vistes immillorables de tota la zona d’Agulles i Frares Encantats. Tot plegat, altre cop, una perfecta jornada d’escalada.

Cordada: Josep i Esther

  Print Friendly and PDF

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada