La Boteruda del Gra
via Dipankara  V+

Una Agulla que frega la cara Nord

Montserrat / Zona Agulles / La Boteruda del Gra / Via Dipankara

Aproximació: 60 minuts aprox.
Des del refugi Vicenç Barbé prenem el camí que surt per l’esquerra. Més endavant trobem una bifurcació i seguim per la canal de les Bessones. Abans d’arribar al peu de la Bessona Inferior trobarem a la dreta l’aresta de la Carnavalada. Un cop superada la Carnavalada prenem una canal que marxa cap a l’Est fins a peu de via. En el nostre cas baixant de la Carnavalada enllacem amb la Travessa d’Agulles i Frares Encantats que ens du a peu de via.

Llargs : 
L1 45 m IV / V+ / V / IV+ / III
primer llarg amb un pas potent (es pot fer en A0) 
L2 35 m III / IV / III / IV
llarg plaent amb passos de IV a les panxes de roca 

Descens: 
Ràpel de 20 metres aprox. per la vessant Nord-est que ens du a una canal per on baixarem fins a la Travessa d’Agulles i Frares Encantats.

Breu: 
Avui escalem La Boteruda del Gra com a continuació de La Carnavalada que ens deixa propers a peu de via. Un primer llarg potent, dóna pas a un segon llarg molt més confortable per roca ferma. Traçat imaginari fins a fregar la impressionant cara Nord d’Agulles amb uns estimballs que treuen l’alè. Des de dalt d’aquesta agulla obtenim una magnifica visió aèria de La Cadireta. Un dia tranquil meteorològicament ens ha permès gaudir de l’escalada en tots els sentits. Dues vies força recomanables. D’aquesta agulla, malauradament, tenim poques fotos per problemes amb l’atrotinada càmera de fotos.

Cordada: PeP & PeP

Print Friendly and PDF

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada