GR 131 / La Gomera / Etapa 4 /
Vallehermoso-Playa de Vallehermoso





Darrera etapa, vam sortir arran de mar i finalitzem arran de mar 

Des de l’anterior etapa el caminant pot fer una extensió del recorregut a través d'un ramal de 3,7 quilòmetres, fins a la Playa de Vallehermoso, o dur-la a terme com l’ultima i darrera 4a etapa del Camí Natural Cumbres de La Gomera.


Desnivell: + 50 metres / -215 metres aprox.

Distància: 3,70 Km. aprox.

Ruta:
Vallehermoso - Valle Abajo - Playa de Vallehermoso

Recorregut: 
Després de recórrer uns 400 metres pel nucli urbà seguint la carretera cap a la platja, la ruta es desvia a la dreta i creua el llit del barranc del Valle per una petita passarel•la. Els següents 2 quilòmetres transiten a la vora del marge dret del barranc, als peus del roque Cano, mostrant un paisatge característic de vessants abancalades i fons de barranc clapejats de palmeres canàries, plataners i nombroses hortes. A l'alçada del nucli rural de Valle Abajo, el camí es desvia a l'esquerra per creuar de nou el llit del barranc i realitzar els últims 1,1 quilòmetres per la carretera fins arribar al parc marítim de Vallehermoso (Platja de Vallehermoso) que marca, ara sí, el punt final del Camí Natural Cumbres de La Gomera. En aquest punt es pot enllaçar novament amb el Camí Natural Costas de la Gomera, que recorre tota la franja costanera de l'illa. Des d'aquí es poden observar, enclavats sota un penya-segat de gran perillositat pels despreniments que fan poc recomanable la seva visita, les restes de l'antic pescant que, igual que en altres municipis del Nord de l'illa, es va construir amb la finalitat de facilitar les exportacions agrícoles.

Breu: 
Darrera etapa que ens duu sense pèrdua fins al final de la travessa Cumbres de La Gomera. Una etapa curta que, a gust del consumidor, podem enllaçar amb l’anterior o fer-la tranquil•lament per gaudir de la seva platja al final de la mateixa. Per l’illa ens hem mogut amb la GUAGUA (transport públic de l’illa) tenint la capital de San Sebastián com a base d’operacions. Si hem de puntuar el GR, li donem un notable-excel•lent, destacant el seu traçat, les senyalitzacions, l’arranjament del camí, els punts d’interés, sense oblidar-nos de la joia de la corona, el Parque Nacional de Garajonay que és realment espectacular. Tot plegat ens acomiadem de La Gomera amb molt bones sensacions en tots els sentits que donen forma a la travessa.

Els senderistes: Josep i Mercè

Print Friendly and PDF