Ferrada Tossal Gran d'Aixovall






Una ferrada a peu del riu Valira

Accés / Aproximació:
Situats a la petita població d’Aixovall, estacionem el vehicle en el marge dret de la carretera CG-6, davant del camp d’esports.
En sentit Nord, creuem el nucli antic del poble, paral•lels al riu. Creuem un camp per un petit corriol que ronda pel marge dret fins un cartell informatiu proper a l’inici de la via ferrada.

Retorn:
Al capdamunt de la via ferrada hi ha un cartell que ens indica la direcció a seguir pel retorn. El camí davalla per l’esquerra del Tossal Gran fins al punt d’inici on hi ha el cartell informatiu.

Dificultat: K3

Breu:
Una via ferrada que s’inicia flanquejant i davallant a peu del riu Valira on comença la part vertical de la via ferrada que circula per aquest gran tossal de roca. La via ferrada disposa a mig recorregut de dos variants: una normal i una més atlètica. Després d’uns metres relativament fàcils, arribem a un mini sostre més curiós que exigent. Seguidament fem un flanqueig cap a l’esquerra per anar a cercar la segona part de la via ferrada, més aèria i vertical. Arribem al trencall, sense indicacions, de les dues variants on hem de triar la que més ens convingui. Per la dreta anem a la part més atlètica (menys aèria) i per l’esquerra a la part menys atlètica (més aèria). Podem triar al gust, segons les nostres intencions i sensacions del dia. Més endavant, totes dues variant ens tornen a juntar abans d’afrontar la part final. Des d’aquest retrobament, sense perdre verticalitat, anem grimpant fins al capdamunt de la via ferrada que surt a una mena de balcó amb baranes. Gaudim de les bones de la vall d’Andorra mentre ens llevem els estris. Una via ferrada curta, que podem complementar amb la propera (més interessant) via ferrada Sant Vicenç d’Enclar.

Els ferraters: Mercè i Josep

Print Friendly and PDF