Rocallarga  1187






L’esplèndid mirador del Collsacabra

A la Vall de Sau, situada entre les Guilleries i el Collsacabra, es situen els Cingles de Tavertet i el Cingle de l’Avenc que es desplomen, sovint i airosament, per sobre de la boira. Unes cingleres que ens ofereixen unes vistes de primer ordre. 

Desnivell: +770 metres aprox.

Distància: 16,50 Km. aprox.

Punt de partida: La Riba.
Des de la carretera C-25 provinent de Vic, prenem la carretera N-141d en direcció a Vilanova de Sau. Deixem enrere aquesta població, passem per la pressa del Pantà de Sau i continuem fins al nucli de La Riba. Estacionem el vehicle al voltant de l’hotel de La Riba.
Veure punt de partida a Google Maps.

Ruta: 
La Riba - Carretera del Club Nàutic - GR2 - Grau del Castell - Pla del Castell - Cingles de Tavertet - Tavertet - Collsavenc - camí de Rupit a Tavertet - Camí de Tavertet a Rajols - l’Avenc - Rocallarga - l’Avenc - Cingle de l’Avenc - Collsavenc - Tavertet - Cingle Moltorer - GR2 - Camí de Sau - GR2 - Carretera del Club Nàutic - La Riba

Recorregut: 
Sortim de La Riba, en sentit Nord, per la carretera del Club Nàutic fins arribar a una pista amb un cartell indicador. Prenem aquesta pista, GR-2, que continua en sentit Nord. Arribem a una cruïlla, per la dreta continua el GR-2, camí per on tornarem i per l’esquerra continua el camí que s’endinsa pel bosc en direcció al Grau del Castell. Seguim el camí de l’esquerra, amb marques grogues, que fent ziga-zagues va guanyant cota progressivament enmig de la boira. Més endavant arribem a on es troba una furgoneta Citroën 2CV estavellada que pel seu estat es dedueix que l’accident es va produir uns quants anys enrere. Seguim endavant i sortim al capdamunt dels Cingles de Tavertet pel Baixant del Castell.
Continuem, en sentit Nord-est per una pista que circula pel Pla del Castell i seguidament pel Pla de Dalt del Castell, mentre anem gaudint d’una espectacular boira que ens ofereix unes vistes excepcionals de l’entorn. Còmodament, arribem a la coneguda població de Tavertet, creuem el poble i continuem avançant pel Camí de Rupit a Tavertet. Aquest tram, tret de les precioses vistes que ens ofereix el Cingle de l’Avenc, es un xic monòton doncs circula per una pista cimentada. Sense pèrdua, per aquesta pista cimentada, arribem al petit nucli de l’Avenc.
Abandonem aquest nucli per una pista que s’enfila en sentit Nord. Anem seguint la pista i a continuació les fites que ens duen en poca estona fins al cim de Rocallarga, cim i punt geodèsic amb una cota de 1187 metres. Cim inclòs en el llistat “100 cims, un repte d’altura” de la FEEC, força vistós, que sobresurt una vintena de metres per treure el cap a l’estimball. Aprofitem la magnifica talaia per fer un mos, mentre gaudim de les esplèndides vistes del voltant. Podem veure la població de Rupit i distingir al fons El Far i més propera l’Agullola de Rupit entre d’altres.
Després d’una estona de repòs, reprenem la caminada desfent el camí fins al nucli de l’Avenc. Seguim per la dreta, obviant el camí de l’esquerra per on hem pujat i continuem en sentit Nord-est. Avancem uns quants metres fins que regirem i davallem uns metres, per continuar en sentit Sud-oest per un camí que ronda proper al Cingle de l’Avenc. Camí més agraït que la pista cimentada i que avança proper al cingle oferint-nos millors vistes. Més endavant, enllacem novament amb la pista cimentada i continuem per la mateixa fins a prendre per la dreta un trencall amb marques de GR. Camí de terra que abandona la pista cimentada i retalla uns pocs metres el recorregut. En poca estona arribem a Tavertet i creuem novament la població.
Sortint de Tavertet, a mà esquerra hi ha un indicador que ens indica el Camí de Sau pel Cingle de Moltorer. Prenem per l’esquerra aquest corriol que davalla decididament pels Cingles de Tavertet. Passem pel costat del Cingle de Moltorer que deixem a la nostra esquerra i seguim davallant pel GR-2 sense pèrdua. Un GR-2 que ronda inicialment proper a la cinglera i que seguidament davalla suaument. Més endavant arribem a la cruïlla inicial del Grau del Castell i continuem en sentit Sud fins a carretera del Club Nàutic i seguidament fins a La Riba on tenim estacionat el vehicle.

Breu: 
Caminada força interessant per arribar al cim de Rocallarga des del Pantà de Sau amb un desnivell raonable. Ruta que puja i baixa per diferents graus o canals dels Cingles de Tavertet. Espectaculars cingles de Tavertet de l’Avenc que ens brinden unes magnifiques vistes de Collsacabra i Les Guilleries. Igualment el cim de Rocallarga ens brinda altres esplèndides vistes de l’entorn. Tot plegat, hem estirat les cames i hem gaudit d’una bona jornada de muntanya.

Els caminants: Josep i Mercè

Print Friendly and PDF