Pedró dels Quatre Batlles  2387
Tossa Pelada  2379






Raquetes per la Serra del Port del Comte

La Serra de Port del Comte és una serralada situada al nord del massís del Port del Comte la carena de la qual fa de partió entre les comarques del Solsonès i de l’Alt Urgell, en els termes municipals, respectivament, de la Coma i la Pedra i la Vansa i Fórnols. 
La carena, d'uns 4 km de longitud i amb una altitud que supera quasi de manera permanent els 2.300 m, segueix la direcció SW-NE i presenta aquests quatre cims: la Gespeguera (2.333 m) a la banda més occidental, el Pedró dels Quatre Batlles (2.386,5 m) i la Tossa Pelada (2.379 m) a la part central i el Tossal d'Estivella (2.338 m) a l'extrem oriental. 
Un cinquè cim, El Vulturó, de 2.348,9 m d'altitud, s'aixeca a 582 m al sud del Pedró dels Quatre Batlles i, per tant queda fora d'aquesta línia carenal. 

Desnivell: + 555 metres aprox.

Distància: 8 Km. aprox.

Punt de partida: Aparcament d’Estivella (Port del Comte)
Des de Sant Llorenç de Morunys ens apropem a Port del Comte per la carretera LV-4241. A continuació, seguim per la pista d’accés a l’Estivella fins el propi Aparcament d’Estivella on estacionem el vehicle.

Ruta: 
Aparcament d’Estivella - Rasa de Prat Piquer - el Vulturó -Pedró dels Quatre Batlles - Tossa Pelada - Prat de l’Orri - Rasa de la Costa del Tabac - Aparcament d’Estivella

Recorregut: 
Sortim de l’aparcament pel marge esquerra i prenem un corriol que s’enfila per la Rasa de Prat Piquer, obviant la pista que baixa de la Rasa de la Costa del Tabac, que es per on tornarem. El corriol circula en suau pujada, pel mig d’un bonic bosc de pi fins que sortim prop del Coll de Tancalaporta. Anem regirant en sentit Nord-oest i seguim avançant en sentit Nord fins al secundari cim del Vulturó.
Continuem uns metres i enfilem l’ultima pujada més costeruda que dona accés al Turó dels Quatres Batlles, cim inclòs en el llistat “100 cims, un repte d’altura” de la FEEC. Un cim planer que disposa d’unes excel•lents vistes de 360º. Podem distingir fàcilment: Montserrat, el Pedraforca, Rasos de Peguera, Serra del Cadí, el Turbón, Aneto i la Pica d’Estats entre d’altres. Igualment el cim disposa d’un seguit de rètols en forma circular, que ens faciliten l’observació i/o reconeixement dels diversos cims.
Després de la contemplació, seguim en sentit Nord per una plana fins que enfilem l’ultima pujada, no tant costeruda, que dona accés a la Tossa Pelada. Cim un xic més modest, però que disposa de les mateixes excel•lents vistes arreu. Aprofitem per fer un mos mentre fruïm amb les vistes panoràmiques.
Tot seguit, comencem a davallar, en sentit Est, per un seguit de depressions fins l’extrem Est del Prat de l’Orri. Seguidament, regirem en sentit Oest i ens apropem a la Rasa de la Costa del Tabac. Davallem, sense pèrdua, per la Rasa de la Costa del Tabac fins enllaçar amb la Rasa de Prat Piquer. Acabem de desfer el camí fins a l’aparcament de l’Estivella.

Breu: 
Idònia passejada amb raquetes per tres dels cims més característics de la Serra de Port del Comte. Tot i la poca innivació donada pel malaurat canvi climàtic, hem trepitjat neu tota l’estona dintre d’un dia radiant. Tot plegat, hem estirat les cames i hem gaudit d’una bona jornada de muntanya.

Els caminants: 
Esther - Gloria - Jesús - Josep - Josep M - Mercè - Monica - Roderic - Teresa

Print Friendly and PDF