Grony de Miralles  866






Trescant per la Serra de Miralles 

Desnivell: + 450 metres aprox.

Distància: 10,30 Km. aprox.

Punt de partida: Carretera C-37 (entre Kms. 52 i 53)
Des de l’autovia A2 prenem la carretera C-37. Un cop pasat Ca l’Escolà, atents entre els Kms. 52 i 53, s’ha de girar per un trencall a mà dreta. Uns metres més endavant, estacionem el vehicle al costat d’un cartell d’informació de la zona.
Complicat de descriure, veure punt de partida a Google Maps.

Ruta: 
Estacionament - Camí de Cal Puça - Cal Puça - Serra de Boscarró - Torrent del Boscarró - Serra del Bosc Cobert - Ca la Llebre - Agulla Grossa - Ca la Llebre - Grony de Miralles - Ca la Lebbre - GR172 - Clot de la Fariola - Coll de l’Alió - Santa Maria de Miralles - Font de Cal Gol - Camí de Cal Puça - Cal Puça - Estacionament

Recorregut: 
Sortim, en direcció Oest, seguint per la mateixa ampla pista fins Can Puça. Més endavant, deixem a mà dreta una pista (que es per on tornarem) i seguim avançant pel Camí de Can Puça.
Xino-xano, sense pèrdua, anem pujant flanquejats per la frondosa Serra de Boscarró a la nostra esquerra. Passem pel Torrent del Boscarró i continuem, en sentit Oest, fins l’extrem Sud de la Serra del Bosc Cobert. Girem en sentit Nord per la mateixa pista, fent marrades i en mantinguda pujada fins a les runes de Ca la Llebre.
Cruïlla de cims i objectius del dia, per la dreta pujarem a l’Agulla Grossa i per l’esquerra pujarem al Grony de Miralles.
Primer enfilem, a mà dreta, per un corriol ben definit que ens duu sense dilacions al capdamunt de l’Agulla Grossa amb una cota de 847 metres. Dalt del cim, gaudim les esplèndides vistes de Montserrat, la plana d’Igualada, Grony de Miralles i la Serra d’Ancosa entre d’altres. Retornem pel mateix corriol fins a Ca la Llebre.
A continuació enfilem, a mà esquerra o recte si venim de l’Agulla Grossa, pel corriol ben definit que ens duu decididament al capdamunt del Grony de Miralles amb una cota de 866 metres. Vèrtex geodèsic de referència (273120001) i cim inclòs en el llistat “100 cims, un repte d’altura” de la FEEC. Novament gaudim de les vistes que ens ofereix el cim i gaudim de la contemplació de la Serra de Miralles, l’Agulla Grossa i Castell de Queralt entre d’altres. Davallem pel mateix corriol fins a Ca la Llebre.
Continuem la caminada per la mateixa pista fins que enllacem amb el GR-172. Xau-xau, anem gaudint de tot l’entorn tot caminant fins que transitem pel Clot de la Fariola. Atents al Coll de l’Alió, on abandonem el GR-172 i girem en sentit Sud.
Continuem per un altre pista que més endavant en transforma en camí fresat. Un camí que ens duu, sense pèrdua, fins Santa Maria de Miralles. Fem un tomb per les diverses edificacions que disposa, com la reconstruïda Torre Albarrana que permet pujar pel seu interior. Aprofitem per fer un mos seguts en una bancada de l’ermita de Santa Maria de Miralles.
Reprenem la caminada per un corriol, en sentit Oest, que davalla suaument fins la Font de Cal Gol. Més endavant, enllacem a una pista que davalla propera al Torrent de la Font de Cal Gol fins que sortim a la pista per on havíem iniciat la caminada. Girem a mà esquerra i continuem per la mateixa fins on tenim estacionat el vehicle.

Breu: 
Caminada circular que transita per un entorn pacífic i d’agradables boscos.
Pugem a 2 cims veïns, un disposa d’una fulla (petita instal•lació de ferro) i l’altre ostenta la categoria de vèrtex geodèsic i al mateix temps resta inclòs en la llistat “100 cims, un repte d’altura” de la FEEC.
Un repte (100 cims) que ens ajuda a transitar per un munt de camins i conèixer més les entranyes de les diferents comarques del país. Excel•lent proposta doncs segurament, d’altre manera no hi pensaríem o no ens enfilaríem per aquests cims de baixa muntanya però d’alta bellesa e interès.
Tot plegat, hem estirat les cames i hem gaudit d’una bona jornada de muntanya.

Els caminants: Josep, Raquel i Worphi

Print Friendly and PDF