Turó d'en Vives  766
Turó Gros  758






Sostre comarcal del Maresme 

El Turó d'en Vives és una muntanya de 766 metres que es troba entre els municipis de Sant Iscle de Vallalta, a la comarca del Maresme i de Sant Celoni, a la comarca del Vallès Oriental. 
És el punt més alt del Massís del Montnegre, al Parc del Montnegre i el Corredor. 

Desnivell: + 530 metres aprox. 

Distància: 12 Km. aprox. 

Punt de partida: Sant Martí de Montnegre. 
Sortim de Sant Celoni, per la carretera c35, en direcció a Hostalric. Passat la primera rotonda, prenem la Carretera del Montnegre i seguidament entrarem per la urbanització de Can Batlle. 
Continuem pel Carrer Sot de Bacs uns 8 Km. aprox. fins arribar a Sant Martí de Montnegre on estacionem el vehicle. 
Veure Punt de partida a Google Maps

Ruta: 
Sant Martí de Montnegre - GR5 - el Ginestar - Riera de Montnegre - Coll de Prat Perelló - Turó d’en Vives - Coll de Prat Perelló - Coll de Freixe - GR5 - Coll de Basses - Faig d’en Preses -La roureda i els faigs - Turó Gros - Pla de la Tanyada -Les avellanoses - Turó de Santa Maria de Montnegre - Turó de Ca n’Alomar - Camí de Hortasavinyà a Santa Maria - Ermita Santa Maria de Montnegre - Font de Santa Maria - Font dels Degotalls - GR92 - Camí de Camps de Montnegre - Can Preses - Camí de Montnegre a Hortasavinyá - Sant Martí de Montnegre 

Recorregut: 
En front del pàrquing hi ha una cruïlla dels GR’s 92, 83 i 5. Sortim pel corriol d’aquesta cruïlla que s’endinsa per la muntanya. Bon traçat que ronda en tot moment per frondosos boscos de caire Mediterrani. 
Xau-xau, caminem en suau però mantinguda pujada mentre creuem la Riera de Montnegre i altres torrents. 
Més endavant, abandonem la pista, i girem a mà dreta per un corriol que ens duu sense pèrdua al Coll de Prat Perelló i seguidament al Turó d’en Vives. Cim que ostenta la categoria de Sostre Comarcal del Maresme amb una cota de 766 metres. 
Cim, deslluït, que no gossa de les vistes esperades, doncs resta completament envoltat de vegetació. El cim disposa d’una bústia per enregistrar la fita i els comentaris oportuns. 
Desfem el corriol fins la pista per la que continuem, sense pèrdua, una pista envoltada de frondosos boscos de tota mena. 
Xino-xano, passem pel coll de Basses, faig d’en Preses, la roureda i els faigs fins al Turó Gros. 
Cim difuminat i sense vistes que disposa d’una torre de vigilància i resta envoltat de vegetació. 
El Turó Gros es un cim inclòs en el llistat dels 100 cims més emblemàtics de Catalunya segons l'ICC.
Reptes que ens fa conèixer i transitar per aquests modests cims que segurament d’altre manera, no hi haguéssim pensat de anar-hi. 
Durant tota la ruta podem gaudir de l’entorn, boscos de gran bellesa que li donen contingut al Parc del Montnegre i el Corredor.
Seguim avançant per la pista que circula pel Pla de la Tanyada i passem per la zona de les Avellanoses fins al Turó de Santa Maria de Montnegre i seguidament fins Turó de Ca n'Alomar. 
Més endavant, arribem al Camí de Ca n’Alomar al Pla de Can Cona on regirem a mà esquerra per davallar pel Camí de Hortasavinyà a Santa Maria. 
Pista que davalla suaument fins la reconstruïda ermita de Santa Maria de Montnegre, restes de l’arbre monumental del roure de Santa Maria i la font de Santa Maria, on aprofitem per fer un mos i aturada tècnica. 
Continuem el camí i en poca estona arribem a la font dels Degotalls. Seguim avançant, sense pèrdua, per la pista que ens brinda esplèndides vistes del Parc Natural del Montseny i del Castell de Montsoriu, entre d’altres. 
Més endavant passem pel costat de Can Preses i finalment arribem al pàrquing. Deixem els estris i ens apropem a visitar Sant Martí de Montnegre per arrodonir la jornada. 

Breu: 
Una ruta que transita plenament pel Parc del Montnegre i el Corredor. 
Parc menys transitat, que resta un xic a l’ombra del Parc Natural del Montseny, potser sigui aquest un dels seus atractius. 
Els cims, tot i ser un d’ells sostre comarcal, son deslluïts doncs resten orfes de les vistes necessàries que els enriqueixin. 
Malgrat aquest apunt, la ruta paga prou la pena, doncs ronda en tot moment per esplèndids boscos que ens faran caminar amb satisfacció. 
Tot plegat, hem estirat les cames per aquestes contrades. 

Els caminants: Josep, Raquel i Worphi 

Print Friendly and PDF