Congost de Mont-Rebei
El congost divisori que separa Aragó i Catalunya

El riu Noguera Ribagorçana en travessar la serra del Motsec, separa el Montsec d'Ares del Montsec de l'Estall. El Congost de Mont-Rebei fa una línea divisòria que coincideix amb la línia que separa Aragó i Catalunya. Tanmateix una de les entrades al congost es fa per la comarca del Pallars Jussà i l’altra per la Noguera.
Les parets del congost arriben a assolir més de 500 metres de caiguda vertical, amb punts on l'amplada mínima del congost és de només 20 metres.
Comencem l’excursió per una pista que surt del poble de Corça. Passem al voltant de l’ermita de la Pertusa, on obtenim les primeres i boniques vistes. Continuem cap al barranc de la Pardina en baixada per desprès remuntar-ho fins la masia Mas de Carlets. Aquí ja podem observar el tall a la paret per on pasarem endinsant-nos per la part més espectacular del congost. Una bifurcació a l’esquerra ens indica el camí antic, nomes quand el nivell de l’aigua esta sota mínims. Seguim dons per la dreta per la part esculpida a la roca. Uns metres més endavant i sobre nostre trobem la Cova Colomera. Seguim amb compte de no despistar-nos del camí tot gaudint del peculiar paisatge. Al final quand el congost s’eixampla arribem al pont elevat que dona fi a l’entretinguda excursió. La tornada la farem pel mateix camí. Vam veure com un grup de gent havia triat l’interessant opció de fer-ho des d’una altre perspectiva, fer el congost per l’aigua en caiac. Una bonica excursió, senzilla sense sentit de l’orientació ni gaires secrets més, per passar un bon dia. Ja està. Fins aviat.

Josep and Mercè

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada